Roda levert wanprestatie bij Jong Ajax, Eagles winnen in Utrecht

11 februari 2019, 21:53   Bijgewerkt: 11 februari 2019, 22:15

De twee duels in de Eerste Divisie hebben genoeg spektakel en doelpunten opgeleverd. Op De Toekomst was Jong Ajax veel en veel te sterk voor een armoedig Roda JC. De Limburgers werden met een 5-1 nederlaag naar het zuiden gestuurd. In Utrecht waren de beloftes van de plaatselijke FC niet opgewassen tegen Go Ahead Eagles (2-4). Het duel stond vooral in het teken van oud-speler Leon de Kogel, waar een inzamelingsactie voor is opgestart.

Jong Ajax – Roda JC: 5-1

Roda kon uitstekende zaken doen als het in Amsterdam wist te winnen. De Kerkradenaars zouden bij een driepunter de aansluiting behouden met de top vijf van de Eerste Divisie. Dat gebeurde echter bij lange na niet in de hoofdstad. Binnen elf minuten stond het al 2-0, dankzij goals van Noa Lang en Victor Jensen. Vaclav Cerny maakte een paar minuten voor rust al de derde en hoewel Roda met een ietwat gelukkig binnenvallende pingel wel nog wist te scoren, incasseerde het luttele seconde voor rust de 4-1 van Jasper ter Heide. De tweede helft deden de beloften uit Amsterdam, die dit seizoen slechts in de middenmoot staan, het wat rustiger aan. Alleen Perr Schuurs wist nog te scoren. Voor Roda blijven de play-offs zo het hoogst haalbare.

Jong FC Utrecht – Go Ahead Eagles: 2-4

Voorafgaand aan het treffen in Stadion de Galgenwaard werd Leon de Kogel, oud-spits van onder meer FC Utrecht en Go Ahead Eagles, in het zonnetje gezet. De aanvaller zag deze zomer zijn loopbaan abrupt eindigen na een auto-ongeluk en kampte vervolgens met financiële problemen. Dat was voor de supporters van beide ploegen reden om een benefietduel te organiseren.

Het duel zelf was een kolfje naar de hand voor de gasten. Via een pingel van Jeroen Veldmate en schot van Richard van der Venne stond het bij rust 0-2. De thuisploeg dankzij Keelan Lebon en Shayne Pattynama wel in de wedstrijd, maar Veldmate en Van der Venne beslisten het treffen al ruim voor het laatste fluitsignaal. De driepunter zorgt ervoor dat de Eagles op slechts één punt komen van nummer twee FC Den Bosch.