Vlemmings vindt dat Helmond Sport teveel rode kaarten krijgt

12 februari 2019, 11:20   Bijgewerkt: 12 februari 2019, 14:51

Helmond Sport is geenzins blij met het bizarre verloop van het duel tegen FC Dordrecht afgelopen vrijdag: niet alleen werd een 1-0 voorsprong nog weggeven naar een 1-2 nederlaag, ook pakte de eerstedivisonist in de laatste negen minuten drie (!) rode kaarten. "Dat mag gewoon niet gebeuren", is directeur Leon Vlemmings duidelijk.

Dat vertelt hij tegenover het Eindhovens Dagblad. Hoewel één tweede gele kaart viel voor protesteren en de andere voor het wegtrappen van de bal in het laatste fluitsignaal, kijkt Vlemmings niet teveel naar de scheidsrechter. Wel gaat de club in beroep tegen de rode kaart voor Koen Wesdorp die een elleboog zou hebben uitgedeeld. "Laat duidelijk zijn dat een elleboogstoot niet op een veld thuishoort. Dat is not done. Maar als je naar Koen zelf luistert en de beelden bekijkt, is het geen elleboog. Hij raakt de speler meer met zijn schouder", aldus Vlemmings.

Tegen FC Twente, een duel eerder (4-1 nederlaag), liep Helmond Sport ook al tegen een rode kaart aan, voor de keeperstrainer vanwege protesteren. Vlemmings hoopt dat er in het vervolg wat meer tact komt bij zijn ploeg. "We moeten er alles aan doen om daar in het vervolg slimmer mee om te gaan." Helmond Sport staat na 24 duels voorlaatste met slechts veertien punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen