Nasleep Sala-tragedie: clubs twisten over transfersom

12 februari 2019, 22:25

Cardiff City en Nantes weten nog niet wat er gaat gebeuren met de transfersom voor de overleden Emiliano Sala. De Franse formatie wil geld zien en heeft zelfs al gedreigd met een gang naar de rechter, maar de Welshe club is niet van plan om meteen te betalen. Cardiff zal aan de verplichtingen voldoen als ze contractueel zijn vastgelegd.

Dat vertelt voorzitter Mehmet Dalman aan de BBC. "Als we contractueel verplicht zijn te betalen, dan zullen we dat uiteraard doen. We zijn een eervolle club. Maar zijn we daar niet toe verplicht, dan moet je dat als voorzitter en belangenbehartiger laten uitzoeken en voet bij stuk houden. We bevinden ons in een proces waarin we alle informatie verzamelen. Zodra we genoeg informatie hebben, zullen we met Nantes om tafel gaan en bespreken hoe we verder moeten."

Dalman wil eerst alles helder hebben voor betalingen worden gedaan. Cardiff zou Nantes zeventien miljoen euro betalen voor de komst van Sala, die op weg naar Wales verongelukte. "Nantes heeft ons gevraagd te betalen en een proces gestart. Wij zijn het niet eens met dat proces wegens de buitengewone gebeurtenissen en tragische omstandigheden. We maken geen positief of negatief statement. We zeggen simpelweg: begrijp dat er veel vragen beantwoord moeten worden. Daar zijn we mee bezig."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen