Paris Saint-Germain kan kwartfinale Champions League al ruiken

12 februari 2019, 23:03   Bijgewerkt: 13 februari 2019, 07:43

Paris Saint-Germain mag blijven dromen van de Champions League. Het dominante elftal van Thomas Tuchel klopte een teleurstellend Manchester United op Old Trafford, waar de VAR dinsdagavond debuteerde in het miljardenbal. PSG nam in de tweede helft afstand van de teleurstellende Engelsen, die voor eigen publiek weinig indruk maakten: 0-2. 

Sinds de Qaterese eigenaar Nasser Al-Khelaifi miljoenen pompt in PSG, dromen de Parijzenaars van de Champions League. Het blijkt echter een ongelukkig huwelijk. De voorgaande twee seizoenen sneuvelde Paris Saint-Germain al in de achtste finale. Eerst verrichtte FC Barcelona een voetbalwonder door als enige club in een Europees clubtoernooi een 4-0 nederlaag weg te poetsen, vorig seizoen zat latere winnaar Real Madrid de Fransen dwars.

De uitschakeling door de Koninklijke kenmerkte zich door de afwezigheid van Neymar, die door een gebroken middenvoetsbeentje PSG niet kon bijstaan in de knock-outfase van het miljardenbal. Toeval of niet, trainer Tuchel heeft nu te maken met dezelfde zorgen. Neymar staat - wederom door een gebroken middenvoetsbeentje - in ieder geval nog zo'n acht weken buitenspel. Tot overmaat van ramp haakte Edinson Cavani deze week ook nog geblesseerd af. Tuchel moest improviseren in zijn voorhoede en besloot Dani Alves als veredelde rechtsbuiten te gebruiken.

PSG legde de hoop op de schouders van Kylian Mbappé, die in de eerste helft af en toe zijn bekende machtige sprint eruit gooide. Eén keer kwam de wereldkampioen in kansrijke positie. Maar een-op-een met David De Gea werkte Mbappé de bal net naast en bleek hij achteraf ook buitenspel te staan. In het geval van een doelpunt was de VAR in actie gekomen. Aan de andere kant keepte Gianluigi Buffon attent bij een verrassend schot van Marcus Rashford in de korte hoek en een gevaarlijke voorzet van Paul Pogba laag over de grond, waar Jesse Lingard net te laat kwam.

Het ging met name over de vijf gele kaarten die arbiter Daniele Orsato trok in de eerste helft. Daarmee toonde de Italiaan zich nog mild, want de Italiaan verzuimde Presnel Kimpembe (Paris Saint-Germain) en Ashley Young (Manchester United) hun tweede gele kaart te geven. Vooral Young ontsnapte met zijn actie waarbij hij Angel Di Maria hard tegen de hekken bonjourde, maar ook Kimpembe had niets te klagen.

Nota bene Kimpembe liet het duel in de tweede helft ontbranden. Ook nog nadat een volgende overtreding van hem wederom onbestraft bleef. De verdediger werkte in de 53ste minuut een hoekschop van Di Maria bij de tweede paal binnen. Daarbij zag de twijfelende De Gea er niet goed uit, terwijl hij een minuut eerder nog kopbal van Mbappé uit de uiterste benedenhoek haalde. Voor de thuisploeg was dat een nieuwe domper, omdat Anthony Martial en Lingard in de rust geblesseerd achterbleven in de kleedkamer.

Di Maria werd met zijn assist de gebeten hond bij de aanhang van United, dat de Argentijn vanwege zijn verleden op Old Trafford al de hele tijd uitfloot. Di Maria kreeg zelfs een flesje bier naar zich toe geworpen, maar liet zich niet van de wijs brengen. Hij haalde zijn gram door ook de volgende treffer van PSG voor te bereiden. Met een afgemeten voorzet vond Di Maria Mbappé tussen twee man in: 0-2.

Paris Saint-Germain had Manchester United in de hoek waar het de Engelsen hebben wilde. De Parijzenaars domineerden en gaven de thuisploeg geen moment de illusie dat de aansluitingstreffer mogelijk was. United creëerde welgeteld nul serieuze kansen en eindigde het duel ook nog eens met tien man, omdat Paul Pogba zijn tweede gele kaart kreeg. Een volgende treffer van PSG hing eerder in de lucht, maar Mbappé liet na de derde te maken. Desondanks zullen de Fransen ook met de 0-2 op zak tevreden huiswaarts keren en kan het de klus over drie weken definitief klaren.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen