Ontwikkeling van Verdonk stemt Van Bronckhorst tevreden

13 februari 2019, 16:52

Calvin Verdonk timmert aan de weg bij Feyenoord. De 21-jarige linksback leek afgelopen zomer op een zijspoor te raken in Rotterdam, maar door de blessure van Ridgeciano Haps kreeg hij een nieuwe kans in het eerste elftal. Die kans heeft hij met beide handen aangegrepen, tot tevredenheid van trainer Giovanni van Bronckhorst.

Doordat ook Tyrell Malacia kampt met een blessure, is Verdonk de laatste weken basisspeler in Rotterdam. Dit seizoen stond de linksback al vijftien keer aan de aftrap. "Calvin begon in het beloftenelftal, maar mede door de blessures van Haps en later Malacia heeft hij heel veel en uitstekend gespeeld. Daar ben ik heel blij mee", aldus Van Bronckhorst tegenover Feyenoord TV.

Verdonk is geen dissonant in de Feyenoord-elf. Tegen Ajax maakte hij indruk als mandekker van Hakim Ziyech en afgelopen weekend droeg hij met een doelpunt bij aan de 4-0 zege op De Graafschap. "Ik kan me ook nog de goal herinneren van Jens Toornstra tegen Heracles. Toen ging hij op het juiste moment diep en legde hij hem op het juiste moment terug. Daar maakt hij stappen in", besluit de trainer.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen