Tottenham staat met anderhalf been in kwartfinale

13 februari 2019, 23:10

Tottenham Hotspur staat met anderhalf been in de kwartfinale van de Champions League. De Engelsen boekten woensdagavond een verdiende zege op Borussia Dortmund: 3-0. De koploper van de Bundesliga kwam zeer matig voor de dag en moet vrezen voor uitschakeling in het miljardenbal.

Het begin was voor Tottenham Hotspur. Spurs kreeg ook de eerste kans van de wedstrijd na zeven minuten. Nadat Davinson Sanchez de bal goed doorkopte, belandde deze bij Lucas Mora. De Braziliaan besloot de bal op de volley te nemen en zijn schot zeilde nét naast. Na dit veelbelovende begin zakten Tottenham wat weg en het had moeite met het creëren van kansen. Heung Min Son (schot gepareerd) en Christian Eriksen (overgeschoten) zorgden nog voor wat enige opwinding op de tribune.

Borussia Dortmund begon dus wat onzeker aan het treffen op Wembley. Het leed vaak balverlies en oogde soms wat instabiel. Naarmate de eerste helft vorderde kroop het meer en meer uit de schulp en creëerde het een aantal kansen. De eerste was voor Christian Pulisic. Hij testte Hugo Lloris met een schot in de korte hoek. De Franse goalie kon echter redding brengen met zijn knie. Vlak voor rust kopte Dan-Axel Zagadou van dichtbij in, maar weer voorkwam Lloris een doelpunt. Beide teams gingen rusten bij een 0-0 ruststand.

Tottenham begon spectaculair aan de tweede helft. Na 47 minuten schoot Heung Min Son namelijk de openingstreffer tegen de touwen. Jan Verthongen leverde een mooie voorzet af en de Zuid-Koreaan schoot de bal hard en zuiver achter doelman Bürki. Dortmund, dat tot dan toe weinig had laten zien, moest in de achtervolging. Echt grote kansen bleven uit voor de Duitsers.

Mahmoud Dahoud loste een schot, maar diens inzet miste echter kracht en overtuiging. Toen het al 3-0 stond, schoot Raphaël Guerreiro nog op doel, maar zijn inzet ging nét naast het doel van Llorris. Dit waren ook de enige kansen van de Duitsers in de tweede helft. Tottenham leek die 1-0 voorsprong aanvankelijk wel prima te vinden. Het had de wedstrijd volledig onder controle, maar ging niet echt meer op zoek naar doelpunten.

In de 82ste minuut was het echter Vertonghen die het net vond. Op aangeven van Serge Aurier schoot hij binnen. Het leed was nog niet geleden voor Dortmund, want in de 87ste minuut zorgde de net ingevallen Fernando Llorente na een voorzet van Eriksen voor een mooi slotakkoord op Wembley en gaat Tottenham over drie weken met een riante uitgangspositie naar Dortmund.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen