De Ligt zag 'het Ajax van voor de winterstop' tegen Real

13 februari 2019, 23:31   Bijgewerkt: 14 februari 2019, 00:02

Met gemengde gevoelens stond Matthijs de Ligt vlak na de 1-2 nederlaag van Ajax tegen Real Madrid de pers te woord. De jonge aanvoerder baalt dat het niet is gelukt om de heenwedstrijd in de achtste finale van de Champions League tot een goed einde te brengen, maar is ook trots dat Ajax het de Madrilenen zo moeilijk maakte. De wrange nasmaak overheerst uiteindelijk.

De Ligt zag Ajax goed starten tegen de Spanjaarden. "In de eerste helft creëerden we goede kansen. Het verschil is dat we ze niet afmaakten of dat ze werden afgekeurd. We mogen trots zijn op hoe goed we hebben gespeeld, maar we staan toch met lege handen. Dat is heel zuur", luidde de eerste reactie van De Ligt voor de camera's van Veronica.

Ajax leek voor rust op 1-0 te komen, maar een doelpunt van Nicolás Tagliafico werd na ingrijpen van de VAR afgekeurd. "Ik dacht dat hij misschien wel voor mijn kopbal floot, maar ik won het duel gewoon. Daar was dus niks aan de hand. Eigenlijk weet ik niet waarom het doelpunt afgekeurd werd", zei De Ligt, die vervolgens te horen kreeg dat Dusan Tadic hinderlijk buitenspel stond. "Zij hebben een keeper van twee meter. Als hij niet over Tadic heen kan kijken, weet ik het niet meer."

Na de zeperd tegen Heracles (1-0) deed het De Ligt goed dat Ajax een puike wedstrijd speelde. "Ik heb in elk geval het Ajax gezien van voor de winterstop. Dat was zaterdag ver weg. Het is nu misschien nog pijnlijker dat het verschil zó groot is. We mogen het onszelf aanrekenen dat we het Real Madrid lastig kunnen maken, maar zaterdag afgebluft worden door Heracles."

Lees ook: Ten Hag: "Volgens mij is het een reglementaire goal"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen