Frenkie de Jong heeft nog steeds vertrouwen in goede afloop

14 februari 2019, 00:00

Frenkie de Jong gooit de handdoek niet in de ring na de 1-2 nederlaag van Ajax tegen Real Madrid. De Amsterdammers staan er na de heenwedstrijd weliswaar niet goed voor, maar het vertoonde spel geeft de 21-jarige middenvelder hoop. Over drie weken staan de teams in de Spaanse hoofdstad weer tegenover elkaar.

Ajax maakte met name voor rust indruk tegen de Madrilenen. "In Spanje moeten we net zo spelen als we hier thuis hebben gedaan. Met durf en overtuiging. Dan is er nog niets beslist. Voor eigen publiek zal Real ook meer druk voelen", beweert De Jong in gesprek met de NOS. "Als team hebben we het goed gedaan."

De Amsterdammers dachten voor rust op 1-0 te komen door een rake kopbal van Nicolas Tagliafico, maar omdat Dusan Tadic hinderlijk buitenspel stond werd de goal afgekeurd. "Jammer dat dan onze goal wordt afgekeurd. Misschien valt zoiets dan gemakkelijk uit in het voordeel van de grote club, dat hebben wij ook wel eens gehad. Maar we zijn goed doorgegaan en hebben ook daarna onze kansen gekregen. Jammer dat het geen beter resultaat heeft opgeleverd."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen