Courtois steunt het afgekeurde doelpunt van Ajax

14 februari 2019, 07:55

Thibaut Courtois staat achter de afgekeurde treffer van Nicolas Tagliafico. De doelman van Real Madrid voelde zich gehinderd door Dusan Tadic, die volgens de arbitrage buitenspel stond. "Gelukkig was er de VAR, anders was dit nooit gezien", aldus de opgeluchte Belg.

Na afloop gaat Courtois terug naar het veelbesproken moment. "Matthijs de Ligt kopte. Ik wilde de bal oprapen, maar op dat moment probeert Tadic te schieten", vertelt hij aan Ziggo Sport. "Ik reageerde op zijn schot. Maar omdat hij de bal miste, was ik verrast. De bal botste op mijn arm en ging de lucht in. Ajax scoorde, maar hij (Tadic, red.) stond buitenspel. Ik denk dat de scheidsrechter is gaan kijken of hij mijn zicht belemmerde. Dat was het geval, want door zijn actie moest ik reageren."

Het afgekeurde doelpunt zorgde voor een domper voor Ajax, dat goed voor de dag kwam en een voorsprong op dat moment verdiende. "Ik wist dat zij goed speelden, ook in de Champions League", geeft Courtois aan. "Ik kijk Nederlandse televisie en af en toe zie ik Ajax, PSV en Feyenoord voorbijkomen. We wisten dat Ajax goed ging starten. Wij hebben Ajax zeker niet onderschat. Ze speelden een goede wedstrijd, maar gelukkig hebben wij gewonnen."

Lees ook: Uitleg UEFA: Tadic hinderlijk buitenspel bij Ajax-doelpunt

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen