Jong Feyenoord traint rest van seizoen met Feyenoord 1 of O19

14 februari 2019, 18:08

Opvallend nieuws uit Rotterdam: Feyenoord laat de spelers van Jong Feyenoord de rest van het seizoen meetrainen bij of het eerste elftal, of Feyenoord onder 19. Het gaat ten koste van Jong Feyenoord-trainer Peter van den Berg, die op zoek is naar een nieuwe uitdaging.

De directie van de Rotterdammers neemt dit besluit omdat er een aantal spelers verhuurd zijn aan FC Dordrecht en meerdere Feyenoorders inmiddels bij het eerste elftal zitten.

Martin van Geel licht het besluit toe via de clubkanalen. Hij geeft aan dat Jong Feyenoord wel degelijk waarde heeft, gezien de goede doorstroom. "Anderzijds willen we de spelers die permanent nog actief waren binnen Jong Feyenoord de trainingsomstandigheden bieden die zij verdienen. Dat wil zeggen: dagelijks een volledige en volwaardige groep om mee te trainen onder hoge intensiteit."

Door het verhuren van spelers aan FC Dordrecht, dat sinds kort een samenwerkingsverband heeft met Feyenoord, en de doorstroom naar Feyenoord 1 stond er geregeld maar een klein groepje spelers van Jong Feyenoord te trainen. De eerder definitief naar Dordt verkaste Jari Schuurmans gaf al aan dat er soms maar zes spelers op de training aanwezig waren. "Daarom vonden we het beter om de overgebleven jongens de overstap te laten maken naar Feyenoord onder 19.

Van den Berg vertrekt

Jong Feyenoord-hoofdtrainer Peter van den Berg is het kind van de rekening. "We hebben Peter de keuze gegeven om aan te sluiten in de jeugdopleiding of de tijd en ruimte te nemen om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Hij heeft voor dat laatste gekozen", aldus Van Geel.  Denny Landzaat, Arnold Scholten en Ulrich van Gobbel nemen tot het eind van het seizoen de leiding op zich bij de wedstrijden van Jong Feyenoord. Het elftal blijft namelijk wel gewoon in de competitie actief.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen