Nederland houdt elfde plaats op UEFA-ranking vast

14 februari 2019, 23:36

Hoewel Ajax verloor, blijft de elfde plaats op de UEFA-ranking in handen van Nederland en houdt het naaste concurrent op een minimale afstand. Dit omdat Red Bull Salzburg en Rapid Wien hun Europese duels ook verloren. De elfde notering op de coëfficiëntenlijst is van belang voor een rechtstreeks Champions League-ticket voor de Eredivisie-kampioen van 2020.

Met de nederlaag van Ajax had Oostenrijk de elfde plaats voor het grijpen. Een gelijkspel van Salzburg of Rapid was voldoende geweest. In de wetenschap dat Salzburg dit seizoen in Europa nog niet verloor, leek het Alpenland Nederland te gaan passeren. Maar de energiedrankjesclub liet zich verrassen op bezoek bij Club Brugge (2-1), mede door toedoen van een doelpunt van Stefano Denswil. Daarnaast verloor Rapid van Internazionale ([a,https://www.fcupdate.nl/voetbaluitslagen/304040/uefa-europa-league-rapid-wien-internazionale/,_blank,0-1]).

Het is te hopen dat de returns in de Europa League van volgende week ook in Nederlands voordeel uitpakken. In het meest gunstigste geval eist Nederland de elfde plaats definitief op, maar kan het de elfde plaats alsnog verliezen. Dan is het hopen dat Ajax over drie weken een goed resultaat boekt bij Real Madrid.

Stand UEFA-coëfficiëntenlijst

10. Turkije 34.400

11. Nederland 30.663

12. Oostenrijk 30.450

13. Tsjechië 27.475

Bron: Kassies

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen