Verbeek uit zorgen over spel en sponsors bij sc Heerenveen

15 februari 2019, 07:54   Bijgewerkt: 15 februari 2019, 08:13

Gertjan Verbeek luidt de noodklok voor sc Heerenveen: de ploeg staat met 23 punten en een zwaar programma nog maar net boven de degradatiestreep en ook bij de rest van de club gaat het moeizaam. Volgens de oud-coach gaat er echter het nodige mis bij de club en wordt het tijd voor actie. "Degradatievoetbal kent andere wetten, vraagt om een andere mentaliteit", aldus Verbeek.

Dat stelt hij tegenover de Leeuwarder Courant. "Wat ik wel heb gezien: met minder druk hebben ze al moeite om wedstrijden te winnen. Nu móeten ze punten pakken. Er komt dus meer druk. Vraag is hoe ze daarmee omgaan", weet hij. Uit zijn ervaring bij FC Twente weet Verbeek hoe het tij ook bij een grote club de verkeerde kant op kan gaan.

Maar er zijn meer zorgen bij Verbeek. "De tribunes worden steeds leger, net als de sponsorlounge, dat is echt schrikbarend", vindt hij. "Heerenveen had ooit de grootste businessclub van Nederland, maar meer dan de helft van de bedrijven is vertrokken."

Herstelplan met Van der Velde

Samen met een groep betrokkenen rond Riemer van der Velde zocht Verbeek contact met de club voor een plan waarin gezocht wordt naar oplossingen. Verbeek: "Daar is niet of nauwelijks op gereageerd. Momenteel staat het plan on hold. Ja god, als mensen die het goed voorhebben met de club niet worden gehoord, dan houdt het op."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen