Faber behoudt ambitie PSV voor 50 procent eigen jeugd

15 februari 2019, 08:10

PSV-talent Mohammed Ihattaren blijft voorlopig meetrainen met de eerste selectie. Het recent zeventien jaar geworden talent heeft een goede indruk achter gelaten en blijft daarom kansen krijgen van Mark van Bommel. Het past in het beleid om meer jeugd een kans te geven: de ingezette doelstelling van vijftig procent eigen jeugd in de eerste selectie, staat nog altijd.

Dat schrijft De Telegraaf. "Ik vind ook dat we ambitieus moeten zijn. Topsport is grenzen verleggen. Vijftig procent is een hoog percentage, maar daar moeten we vol voor gaan", aldus Ernest Faber, de hoofd jeugdopleiding bij PSV over de doelstelling die door zijn voorgangers werd ingezet. Ihattaren en Cody Gakpo kregen de laatste weken de kans, eerder dit seizoen al toonden Michal Sadilek en Dante Rigo zich belangrijke krachten.

"Ik denk dat we een mooie cultuur hebben opgebouwd als opleidingsclub", vindt Faber. "We leiden onze eigen spelers op die ook daadwerkelijk basisspeler worden en uiteindelijk kampioenschappen winnen." Daarbij is het belangrijk om het DNA van de Eindhovenaren mee te geven. "Frisse, vaardige spelers die de bal graag willen hebben. Brabantse gemoedelijkheid is ook Brabantse brutaliteit geworden."

Met Van Bommel heeft PSV ook een trainer die jeugd de kans durft te geven. "We werden elk jaar kampioen, maar bij andere clubs braken er toch meer spelers door. Het is geweldig om nu het project wat een paar jaar geleden is opgestart te versnellen. Om spelers hoop te geven dat ze het eerste kunnen halen. Dat is het mooiste dat er is. En zeker als ze dan uiteindelijk debuteren. Dat geeft een enorme boost aan mijzelf, maar ook aan de rest van de club."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen