Barcelona legt coach Valverde voor extra seizoen vast

15 februari 2019, 09:15   Bijgewerkt: 15 februari 2019, 12:36

FC Barcelona heeft het contract van hoofdtrainer Ernesto Valverde met een jaar verlengd. Daarbij is ook een optie voor nog een eventueel vierde seizoen opgenomen. Eerder liet voorzitter Josep Maria Bartomeu al weten graag te willen verlengen met de succesvolle oefenmeester, die zelf meermaals aangaf nog te twijfelen.

Hoewel er in Catalonië lang twijfels waren over Valverde, pakte de coach een landstitel en twee Copa del Rey's in zijn eerste twee seizoenen als trainer. Vorig jaar leed hij slechts één nederlaag in een heel La Liga-seizoen (bij Levante-uit) en scoorde zijn ploeg 37 duels op rij. In totaal coachte hij al 96 duels namens de Catalanen, waarin zijn ploeg 233 goals maakte en er slechts 78 tegenkreeg.

Suárez maakte de meeste minuten onder Valverde, Messi is logischerwijs de topscorer met 74 goals. Eerder was de trainer werkzaam bij onder andere Athletic Bilbao, Olympiakos, Villarreal en Valencia. Dit seizoen strijden de Catalanen nog op alle fronten mee: het staat bovenaan in La Liga, staat in de halve finale van de Copa del Rey en in de achtste finale van de Champions League.

Vanaf komend seizoen staat Ajacied Frenkie de Jong dus ook onder leiding van Valverde, evenals landgenoot Japser Cillessen. Dat de trainer zo snel duidelijkheid zou geven lag niet in de lijn der verwachting: meermaals liet hij weten pas aan het einde van dit seizoen een keuze te willen maken.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen