Riekerink wil de sterke thuisreeks tegen PSV doortrekken

15 februari 2019, 14:21

SC Heerenveen-trainer Jan Olde Riekerink is vol vertrouwen voor het thuisduel met PSV. Hoewel de Friezen een slechte balans hebben in eigen huis dit seizoen, doen ze het traditioneel heel erg goed tegen de Eindhovenaren. Bovendien zag hij vorige week tegen PEC Zwolle een goed band ontstaan met de fans. "Tegen PEC Zwolle was er ook interactie met het publiek. Dat hebben we veel te lang gemist."

Dat vertelt hij tegenover Omrop Fryslân over het duel met de koploper van Nederland, die al sinds 2011, zes keer op rij, niet meer won in het Abe Lenstra Stadion. "Dat ze het hier altijd moeilijk hebben, dat wist ik. Zes jaar al niet gewonnen, dan zou het mooi zijn er nog een zevende aan vast te plakken."

Wellicht zal dat niet zijn met dominant en aanvallend voetbal. "Je zoekt wekelijks de beste strategie en je moet er wel rekening mee houden, dat PSV samen met Ajax de competitie domineert. Maar in dit soort wedstrijden kun je heel goed gebruik maken van de omschakeling", beseft de coach, die hoopt op een goed resultaat.

Al was het alleen al omdat Heerenveen anders na deze speelronde zomaar opeens onder de streep kan staan. Olde Riekerink wil nog geen paniek zaaien, ook omdat de club Ajax en PSV dan al heeft getroffen in de Eredivisie. "Als je de laatste drie wedstrijden daar nog staat, dan ga je echt degradatievoetbal spelen. Maar daar gaan we pas over praten als we daar aan het einde van de rit nog steeds staan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen