'NAC Breda aast op Allach, taak Van Hooijdonk volbracht'

16 februari 2019, 08:47   Bijgewerkt: 16 februari 2019, 13:44

NAC Breda heeft Mohammed Allach in het vizier als nieuwe technisch manager. De raad van commissarissen zou hem naar het Rat Verlegh Stadion willen halen, meldt BN/DeStem. Daarnaast zitten de taken van Pierre van Hooijdonk erop. Van Hooijdonk had al aangegeven dat hij NAC tijdelijk, onbezoldigd zou bijstaan.

De rvc van NAC voerde al meerdere gesprekken met Allach. Diverse goed ingevoerde bronnen vertellen dat aan de krant. Allach verdiende in diezelfde functie zijn sporen bij VVV-Venlo, FC Twente, RKC Waalwijk, de KNVB, Vitesse en Maccabi Haifa. Sinds zijn vertrek uit Israël zit de oud-prof zonder club.

De technische zaken van NAC zijn tot er een nieuwe technisch manager is, de verantwoordelijkheid van Tim Gilissen (manager jeugdopleiding). Gilissen ziet een definitieve aanstelling naar verluidt wel zitten, maar wordt intern te licht bevonden. Hij zat samen met Van Hooijdonk en trainer Mitchell van der Gaag in het tijdelijke technisch hart, dat na het vertrek van Pi-Air opgeheven is. De kerngroep haalde vijf nieuwe spelers naar NAC. Nu Van Hooijdonk zijn taak erop heeft zitten, zou hij geen enkele functie meer binnen de club ambiëren.

NAC zit al bijna vijf maanden zonder een technische man nadat de club afscheid nam van Hans Smulders, die verantwoordelijk werd gehouden voor sportief wanbeleid. In Smulders' kielzog vertrok ook algemeen directeur Justin Goetzee. Twee kandidaten haakten om privéredenen al af. Tot er een opvolger gevonden is, treedt Nicole Edelenbos op als interim-directrice. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen