Transferweekje: De Ligt, Ihattaren en hoe verder met Castaignos?

16 februari 2019, 12:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De transfermarkt is ruim twee week gesloten, maar de geruchtenmolen draait nog altijd. Ook de afgelopen week werd er weer veel in de wandelgangen gefluisterd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland. Ditmaal aandacht voor Matthijs de Ligt, Mohammed Ihattaren, Dries Mertens, Luc Castaignos en FC Utrecht.

{image[330737][right-half][]}FC Barcelona moet opschieten met De Ligt

De soap rondom Matthijs de Ligt blijft nog wel even duren: FC Barcelona sprak deze week nog maar eens de interesse uit in de verdediger en zag hem vervolgens ook nog uitblinken tegen Real Madrid. Volgens Marca hangt de interesse ook samen met hoe zwaar de blessure van Samuel Umtiti blijkt. Volgens keeper Andre Onana, tegenover [a,https://www.mundodeportivo.com/futbol/fc-barcelona/20190214/46457501760/onana-de-ligt-de-jong-barca-barcelona-real-madrid-ajax.html,_blank,Mundo Deportivo], zou de verdediger maar al te graag meegaan met Frenkie de Jong. Volgens diverse andere Europese media zouden ook Manchester City, [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/345988/van-der-sar-bevestigt-interesse-van-juve-in-de-ligt/,_blank,Juventus] en Bayern München op de tribune hebben gezeten voor de verdediger afgelopen woensdag en wordt ook Paris Saint-Germain met de Ajacied in verband gebr. De Catalanen moeten dus opschieten.

Ihattaren in de spotlights

Dat PSV met Mohammed Ihattaren (17) goud in handen heeft, is de Europes topclubs niet ontgaan. Zijn drie optredens in de Eredivisie zullen de belangstelling verder aangewakkerd hebben De naam van de PSV-parel stond daarvoor al op de lijst van menig scout. Volgens Voetbal International toonden FC Barcelona, Manchester City, Chelsea en Internazionale interesse in Ihattaren. Zij meldden zich bij zijn familie en zaakwaarnemer Henk-Maarten Chin, aldus VI. Maar nu al een transfer past niet in het door PSV uitgestippelde pad. Gesprekken over een langer contract - zijn huidige, vorig jaar getekende verbintenis loopt tot medio 2021 - worden op de langere termijn gevoerd, weet het [a,https://www.ed.nl/psv/psv-bewaart-de-rust-na-snelle-ontwikkeling-van-ihattaren~a3ab2c62/,_blank,Eindhovens Dagblad]. PSV is gebonden aan FIFA-regels die voorschrijven dat spelers vanaf hun achttiende voor langer dan drie jaar mogen tekenen. In geval van Ihattaren is dat vanaf 12 februari 2020.

{image[321787][right-half][]}Hoe verder met Castaignos?

Portugese media wisten het zeker: de totaal overbodige Luc Castaignos ging Sporting Portugal verruilen voor het Zwitserse FC Sion. Maar de transfermarkt in Zwisterland is gesloten en vanuit de Alpen ontbreekt een done deal. Volgens O Jogo heeft Castaignos Sporting Portugal inderdaad niet verlaten en dreigt de 26-jarige spits verder te verpieteren in Portugal. Of Castaignos moet trek hebben in een club uit bijvoorbeeld Rusland, Tsjechië of China, waar de transferwindow nog een aantal dagen geopend is.

Ook voor Mertens lonkt China

Dries Mertens staat komende zomer voor een vertrekt bij Napoli. Tenminste, dat melden diverse Italiaanse media. De oud-PSV'er zou niet meer behoren tot de toekomstplannen van Napoli. Onder meer Il Mattino en La Gazzetta dello Sport weten dat de 31-jarige Belg wil gaan cashen in de Chinese Super League. Hij kan daarmee Marek Hamsik achterna, die deze week Napoli verruilde voor Dalian Yifang. De link van Mertens met China is niet nieuw, maar wel dat hij bij Napoli onder Carlo Ancelotti gezakt is in de hiërarchie. Eén en één ook in dit geval twee?

{image[332398][right-half][]}FC Utrecht bouwt aan de toekomst

Met John van den Brom komt er binnenkort een frisse wind door FC Utrecht en het is duidelijk dat de club op alle fronten bezig is met volgend jaar. Dennis Haar werd overgenomen van PSV en Robin Pronk mag juist vertrekken. Verder werden jeugdtalenten Rida El Barjiji (18) en Joey Houweling (18) langer vastgelegd, terwijl jeugdinternational Davy Van den Berg (19) ook naar de Domstad komt. Ook zou de club lijntjes hebben uitgeleged naar naar Vitesse-jeugdtrainer [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/345997/janssen-wacht-af-bij-vitesse-en-kan-naar-twente-en-utrecht/,_blank,Theo Janssen]. FC Utrecht bouwt hard aan de toekomst sinds de komst van Van den Brom.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen