Manchester City neemt pas laat afstand van vierdeklasser

16 februari 2019, 20:55   Bijgewerkt: 17 februari 2019, 00:22

Zoals voorspeld door Pep Guardiola heeft Manchester City het zaterdag niet gemakkelijk gehad op visite bij Newport County in de FA Cup. Vorige week scoorde de topploeg nog vier keer in de eerste 25 minuten van het duel met Chelsea, maar vanavond duurde het een stuk langer. Pas in de tweede helft ging het los en werd het 1-4.

Guardiola baarde vrijdag opzien door op de persconferentie te zeggen dat het nog knap lastig kon worden tegen Newport County, maar kreeg wel gelijk. De vierklasse hield lang stand en kreeg pas in de 51ste minuut de eerste goal tegen. Leroy Sané, die in de eerste helft al de lat had geraakt, scoorde via de handen van keeper Joe Day. Daarmee was het verzet gebroken. Phil Foden liet zich zien en scoorde de andere twee goals. Hij was een van de weinige jonge talenten in de ervaren ploeg die Guardiola het veld in stuurde. De eretreffer werd gemaakt door Padraig Amond. Riyad Mahrez bepaalde de eindstand op 1-4.

Manchester City meldt zich daardoor bij de laatste acht ploegen van het FA Cup-toernooi.