Australië grote winnaar na gelijkspel Japan-Kroatië

18 juni 2006, 16:49

Japan en Kroatië hebben elkaar flink in de vingers gesneden. Beide ploegen moesten in een onderling duel winnen om kwalificatie voor de achtste finale in eigen hand te houden, maar in Nürnberg bleef de stand zoals hij begon: 0-0. Hierdoor zullen Kroatië en Japan in hun laatste groepsduel moeten winnen van respectievelijk Australië en Brazilië om kans te houden op een plaats in de tweede ronde van het WK.

Voor zowel Japan als Kroatië was het in Nürnberg een kwestie van de dood of de gladiolen. Kroatië had in haar eerste groepsduel met 1-0 verloren van Brazilië, terwijl ook Japan na de nederlaag tegen Australië (3-1) nog met lege handen stond. Een tweede nederlaag zou voor beide ploegen dodelijk zijn, een zege daarentegen zou de weg naar de tweede ronde ineens weer helemaal open leggen.

Na deze misser kwam het duel nog meer tot leven. Kroatië toonde karakter en liet zich niet uit het veld slaan door de misser van Srna. Eerst spatte een pegel van Niko Kranjcar uiteen op de lat, waarna ook Klasnic en Prso kansen kregen op de gelijkmaker. De Japanse doelman Kawaguchi ontpopte zich tot de held van Japan met enkele fraaie reddingen, maar vlak voor rust werd hij bijna de grote schlemiel. De sluitpost liet een terugspeelbal kinderlijk onder zijn voet door glippen, maar tot zijn grote opluchting rolde de bal net naast zijn doel.

Na deze enorme misser, misschien wel de grootste flater op het WK tot dusver, bleef het duel aantrekkelijk. Hoewel er niet gescoord werd, was de wedstrijd het aankijken absoluut waard. Het spel golfde op en neer, waarbij Kroatië nog altijd de sterkste indruk maakte. Omdat de ploeg echter verzuimde te scoren, bleef de stand 0-0. Hoewel beide ploegen nog altijd niet uitgeschakeld zijn, zal deze uitslag voor beide teams aanvoelen als een morele nederlaag.

Australië en Brazilië daarentegen zullen dik tevreden zijn. Beide ploegen mogen later vandaag in een onderling duel uitmaken wie zich direct kwalificeert voor de tweede ronde. De verliezer van dat duel hoeft ook nog niet te wanhopen; een punt in de laatste wedstrijd zou vervolgens ook nog volstaan om de achtste finale te bereiken.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen