Gisteren gemist: remise PSV, Heraclied Dalmau maakt er vier

17 februari 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 16 februari.

AZ zet foutloos kalenderjaar voort met zege op VVV-Venlo

AZ Alkmaar heeft in eigen huis een eenvoudige zege op VVV-Venlo geboekt: 3-0. Na het eerste kwart van de wedstrijd moesten de Venlonaren vrezen voor een forse afstraffing, maar ondanks dat het betere AZ niet in de problemen kwam bleef die uit. AZ boekt daarmee de zesde zege op rij na de winterstop en incasseerde in 2019 nog geen tegendoelpunt.

Manchester City neemt pas laat afstand van vierdeklasser

Zoals voorspeld door Pep Guardiola heeft Manchester City het zaterdag niet gemakkelijk gehad op visite bij Newport County in de FA Cup. Vorige week scoorde de topploeg nog vier keer in de eerste 25 minuten van het duel met Chelsea, maar vanavond duurde het een stuk langer. Pas in de tweede helft ging het los en werd het 1-4.

Swingend Heracles laat geen spaan heel van Fortuna

Heracles Almelo heeft de thuiszege op Ajax van vorig weekend een meer dan passend vervolg gegeven. De Almeloërs legden een flitsende wedstrijd op de mat en lieten daarbij geen spaan heel van Fortuna Sittard (6-0). Grote man aan de zijde van Heracles was Adrián Dalmau, die maar liefst vier keer scoorde en bovendien een assist afleverde.

Malen voorkomt in extremis verlies bij angstgegner Heerenveen

PSV heeft op het nippertje nog een punt overgehouden aan de uitwedstrijd bij sc Heerenveen. Lange tijd keek het tegen een 2-1 achterstand aan, maar in de laatste van de vijf minuten blessuretijd sloeg invaller Donyell Malen toe: 2-2. De Eindhovenaren waren met een 2-0 achterstand de rust ingegaan en vonden net als vorige week binnen het kwartier de aansluitingstreffer. Met vijf aanvallers op het veld sleepte de ploeg van Mark van Bommel uiteindelijk alsnog een punt uit het vuur.

Fenomeen Piatek dirigeert AC Milan langs Atalanta Bergamo

Wat Gonzalo Higuain niet lukte, flikt Krzysztof Piatek wel: een topspits zijn voor AC Milan. De Poolse goaltjesdief is wekelijks belangrijk voor de topclub en was dat ook zaterdagavond in de kraker tegen Atalanta Bergamo. Dankzij twee goals van de spits won Milan met 1-3.

Barcelona imponeert weer niet, maar pakt wel drie punten

Het was wederom niet groots wat FC Barcelona heeft laten zien, maar het was zaterdag wel voldoende om Real Valladolid te verslaan. Een rake strafschop van Lionel Messi maakte het verschil: 1-0. Zodoende heeft de koploper na twee remises op rij weer eens drie punten gepakt.

Vitesse bezweert crisis met moeizame overwinning

Na drie wedstrijden waaruit enkel één punt werd gehaald, heeft Vitesse zaterdag een moeizame 3-2 overwinning geboekt op Willem II. Na een snelle 1-0 leken de Arnhemmers twee keer verder afstand te nemen van Willem II, maar de Tilburgers brachten de marge steeds snel terug tot één. In de slotfase leek Vitesse te bezwijken onder de druk, maar de Arnhemse verdediging hield stand, waardoor er eindelijk eens weer drie punten werden behaald.

Van Bommel blij met veerkracht PSV, maar niet met Lozano

Over het spel van PSV was Mark van Bommel zaterdagavond niet te spreken, maar over de veerkracht van zijn ploeg was de trainer wel te spreken. De trainer zag zijn ploeg terugkomen van een 2-0 achterstand: 2-2.