Van der Gaag blijft positief ondanks forse nederlaag tegen Ajax

17 februari 2019, 16:01

NAC Breda-trainer Mitchell van der Gaag stond na het duel met Ajax met gemengde gevoelens. Hoewel zijn elftal goede kansen kreeg en voor de pauze een aardige indruk maakte, liep de score in de tweede helft weer fors op. "Als je alles hebt doorstaan in het begin, geef je te makkelijk een vrije trap weg, waaruit je een penalty tegen krijgt."

Dat was de analyse van het openingsdoelpunt van Ajax volgens Van der Gaag tegenover FOX Sports. "De eerste vijftien minuten komen we goed door. Je weet dat Ajax gaat stormen en daarna begonnen we tweede ballen te winnen en kwamen er ruimtes. Via Gervane Kastaneer krijgen we zelfs nog een hele goede kans", zag hij.

Ondanks de tegentreffer hoefde er volgens Van der Gaag weinig anders. "In principe geldt hetzelfde scenario: het begin doorkomen. Maar dat lukte niet en in een kwartier krijg je dan vier doelpunten tegen…. Het verschil tussen de eerste en tweede helft is te groot, al kregen we zelfs op het einde nog goede kansen."

Maar uiteindelijk waren de druiven wederom erg zuur voor NAC Breda, dat met 5-0 verliest en nog altijd onderaan de Eredivisie staat. "Het is niet makkelijk, dat geldt voor ons allemaal. Maar we hebben er wel gestaan vanaf het begin", bleef de coach optimistisch.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen