Feyenoord zet derde plaats op de tocht na verlies in noorden

17 februari 2019, 16:33   Bijgewerkt: 17 februari 2019, 18:52

Feyenoord heeft zichzelf een slechte dienst bewezen in de strijd om de derde plaats in de Eredivisie. Waar AZ gisteren eenvoudig won van VVV-Venlo (3-0) deed een eigen doelpunt van Sven van Beek de Rotterdammers vandaag de das om in het hoge noorden. FC Groningen boekte zodoende alwéér een zege in het nieuwe kalenderjaar en klimt daardoor naar de negende plaats: 1-0. 

Groningen ging fel de duels aan en legde een hoog tempo in het spel als dat kon. De eerste grote kans ontstond na een mooie combinatie tussen Ritsu Doan en Kaj Sierhuis. Die laatste legde met de hak terug, maar zag de Japanner op Vermeer schieten. Het spel golfde in de beginfase op en neer, maar leverde behalve die Groningse mogelijkheid weinig kansen op. Na 26 minuten lag de bal er echter ineens in. Na dreiging van Feyenoord schakelde Groningen razendsnel om en zag het hoe Van Beek een voorzet van Thomas Bruns in eigen doel werkte. Het was alweer zijn zesde eigen goal in de Eredivisie: een record.

Feyenoord speelde heel matig en had niet de overtuiging, die Groningen wel had, om de strijd vol aan te gaan. Het was pijnlijk om te zien dat de ploeg die een aantal weken geleden Ajax nog van de mat veegde vandaag voetballend niks wist uit te richten. Het grootste gevaar van de Rotterdammers kwam illustratief dan ook uit een hoekschop, die door Nicolai Jørgensen naast werd gekopt. De beste kansen bleven voor Groningen, met name vlak voor rust. Samir Memisevic ging feller een duel aan dan twee Feyenoorders en schoot met een volley net over het doel van Vermeer en in de blessuretijd kon Bruns net niet koppen na een voorzet van Doan. De ruststand van 1-0 was dan ook meer dan terecht.

Ook in de tweede helft was het opmerkelijk dat Feyenoord geen enkele echt grote kans wist te creëren. Het leek de ploeg op de één of andere manier ook niet te deren, want van echte frustratie of boosheid onderling was geen sprake. De bezoekers namen wel meer risico's en dat gaf Groningen de gelegenheid om de definitieve nekslag uit te delen. Invaller Iliass Bel Hassani kreeg de beste kans, maar vond Vermeer op zijn weg. Groningen speelde de wedstrijd gecontroleerd uit en de zege kwam ondanks de krappe marge niet meer in gevaar. Dat het duel nog spannend bleef kwam ook alleen maar door toedoen van Groningen zelf, Feyenoord had nergens recht op.

Opstellingen en beoordelingen:

FC Groningen: Sergio Padt 7,5; Deyovaisio Zeefuik 7, Mike Te Wierik 7,5, Jeffrey Chabot 8, Tim Handwerker 7,5; Samir Memisevic 8, Ludovit Reis 8, Thomas Bruns 7,5 (81. Paul Gladon -), Ritsu Doan 8,5; Kaj Sierhuis 7,5 (72. Iliass Bel Hassani 6,5), Mimoun Mahi 7 (86. Mohamed El Hankouri -)

Feyenoord: Kenneth Vermeer 6; Jeremiah St. Juste 5,5, Sven van Beek 3, Cuco Martina 4, Calvin Verdonk 5 (72. Yassin Ayoub 5); Jordy Clasie 5,5, Tonny Vilhena 5,5, Robin van Persie 5; Steven Berghuis 4,5, Nicolai Jørgensen 4,5, Jens Toornstra 4 (54. Sam Larsson 5,5)

Man of the match: Ritsu Doan

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen