Amateur-ploeg Elinkwijk stapt van veld na vier (!) rode kaarten

17 februari 2019, 23:52

Een bijzonder tafereel zondagmiddag in de Tweede Klasse B: in een tumultueuze slotfase bij het duel tussen RODA'23 en Elinkwijk zijn de spelers van Elinkwijk van het veld gestapt. Reden daarvoor was dat de bezoekers vier (!) rode kaarten hadden gekregen van de arbiter van dienst.

Dat was voor Elinkwijk te gek, waarna de zeven overgebleven voetballers besloten om van het veld te stappen bij een 2-2 tussenstand. Lang stond Elinkwijk zelfs nog voor, maar vlak daarvoor was het via een strafschop gelijk geworden. Met nog 06:37 minuten te spelen, werd het duel door de scheidsrechter gestaakt.

"Dit was in ons nadeel. We hadden het publiek achter ons, een enorme vibe om die derde treffer te maken en Elinkwijk was helemaal gesloopt. Ik had er geld op willen inzetten dat wij dat doelpunt zouden maken", liet RODA-trainer Bnar Toofeek, die de ophef maar weinig begreep, weten tegenover Het Amsterdamsche Voetbal.

"De scheidsrechter trok heel graag met kaarten. Alles wat er gebeurde, was een kaart waard. Ook wanneer spelers van Elinkwijk iets tegen hem zeiden. Terwijl het verder een sportieve wedstrijd was", aldus Toofeek. Onduidelijk is wat er nog verder gebeurt met het duel.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen