Mislukte Zivkovic definitief naar Chinese Changchun Yatai

18 februari 2019, 16:40

Richairo Zivkovic heeft definitief zijn financiële klapper gemaakt: de aanvaller heeft KV Oostende verlaten en heeft een contract ondertekend bij de Chinese tweedeklasser Changchun Yatai. De overgang hing al even in de lucht, maar is inmiddels bevestigd door de Belgische club, die 'een groot deel' van de miljoen euro die ze voor hem betaalden aan Ajax ontvangen.

Naar verluidt ontvangt Oostende zo'n 750.000 euro voor de aanvaller. "Het was geen geheim dat Zivkovic een duur contract had en dat hij mocht vertrekken indien er zich een interessante opportuniteit voordeed. Die kwam nu uit de bus met de Chinese tweedeklasser Changchun Yatai. De transfer is voor alle partijen een win-win situatie. KVO recupereert een groot deel van het transferbedrag dat het in 2017 voor hem betaalde én Zivkovic ondertekende er een lucratief contract", laat sportief directeur Hugo Broos weten over de transfer.

"Iedereen gelukkig dus en met de komst van Tom De Sutter anticipeerden wij trouwens al op zijn vertrek. We wensen Richairo het allerbeste toe in het verdere verloop van zijn carrière." Hoelang de oud-Ajacied tekent in China, is nog niet bekend gemaakt.

In totaal speelde hij een kleine zestig duels voor de Belgische club, waarin hij zestienmaal scoorde, vijf assists gaf en liefst negen gele kaarten pakte. Zijn grote belofte kon hij ook in België niet waarmaken, zeker is wel dat hij financieel binnen is. De Chinese club heeft overigens nog geen melding gemaakt van de transfer.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen