Cerny wees subtop Eredivisie af voor kans bij Ajax

18 februari 2019, 21:15

Vaclav Cerny had in januari de mogelijkheid om een huurtransfer te maken naar de subtop van de Eredivisie, maar besloot om het seizoen bij Ajax af te maken. Clubs als sc Heerenveen en PEC Zwolle wilden de Tsjechische aanvaller graag inlijven, maar kregen nul op het rekest. De van ernstig blessureleed herstelde Cerny hoopt de komende maanden weer een kans in het eerste elftal te krijgen.

Door verscheidene (zware) blessures kwam Cerny de voorbije twee seizoenen weinig in actie voor Ajax. Inmiddels is hij weer fit en speelde hij dertien keer voor Jong Ajax, waarvoor hij zeven keer wist te scoren. "Ik ben blij dat ik nog de leeftijd heb dat ik bij Jong Ajax mag spelen als ik geen speeltijd krijg bij het eerste. Dat is top. Ik ben nu topfit en als ik daar mag spelen, is dat helemaal goed", aldus Cerny tegenover Ajax TV.

De 21-jarige aanvaller wees vorige maand de Nederlandse subtop af. "Ik mocht zelf kiezen, het was niet zo dat ik weg moest. Ik wil gewoon voor mijn kansen vechten", vertelt Cerny. "Daarom heb ik besloten om hier te blijven en te trainen op Champions League-niveau. Nu wil ik kijken of ik de kans krijg bij het eerste, anders speel ik bij Jong Ajax."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen