Gisteren gemist: Twente steviger aan kop, United naar kwartfinale

19 februari 2019, 09:26

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op maandag 18 februari.

FC Twente staat na zege in Eindhoven acht punten los

FC Twente koerst af op een razendsnelle terugkeer naar de Eredivisie. De Tukkers wonnen maandagavond door doelpunten van Aitor en Tom Boere met 0-2 op bezoek bij Jong PSV en profiteerden daarmee optimaal van het eerdere puntenverlies van de concurrentie. Het gat met nummer twee FC Den Bosch - dat hopeloos uit vorm is - bedraagt nu liefst acht punten.

Pogba scoort, geeft assist en leidt United naar kwartfinale FA Cup

Manchester United heeft zich maandagavond ten koste van Chelsea geplaatst voor de kwartfinale van de FA Cup. Zoals wel vaker de voorbije tijd was Paul Pogba de grote man bij The Red Devils. De Franse middenvelder maakte een doelpunt, gaf een assist en leidde zijn ploeg daarmee naar een 0-2 zege op het geplaagde Chelsea.

Borussia Dortmund morst weer en ziet Bayern naderen

Borussia Dortmund is het even helemaal kwijt. Het team van trainer Lucien Favre leidt nog altijd de dans in de Bundesliga, maar is een groot deel van de voorsprong op Bayern München kwijtgeraakt. Op bezoek bij FC Nürnberg ging het maandagavond voor de derde keer op rij mis voor Dortmund, dat niet verder kwam dan een bloedeloze remise (0-0).

Kluivert stelt teleur, maar wint wel met Roma van Dijks' Bologna

AS Roma heeft maandagavond een nipte zege geboekt op Bologna. De Romeinse formatie had het heel lastig met de degradatiekandidaat, maar won uiteindelijk wel met 2-1. Justin Kluivert startte bij Roma in de basis, maar kon weinig klaarspelen. Mitchell Dijks had een basisplek bij Bologna.

Sarri niet bang voor ontslag na volgende tegenvaller

Maurizio Sarri maakt zich ook na de uitschakeling in de FA Cup geen zorgen om zijn positie. Dat heeft de Italiaanse trainer van Chelsea op de persconferentie na de 0-2 nederlaag tegen Manchester United laten weten. De Londense club presteert in het nieuwe jaar ondermaats en Sarri is bij de fans van Chelsea de kop van Jut.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen