Tagliafico en Ziyech krijgen treffers tegen NAC niet op hun naam

19 februari 2019, 08:44

De treffers van Nicolas Tagliafico en Hakim Ziyech tegen NAC Breda zijn geregistreerd als eigen doelpunten. Aanvankelijk leken de Ajacieden de goals op hun naam te krijgen, maar scheidsrechter Siemen Mulder noteerde de namen van Erik Palmer-Brown en Gervane Kastaneer op het wedstrijdformulier.

Voor beide doelpunten geldt dezelfde uitleg: de pogingen van Tagliafico (kopbal) en Ziyech (schot) waren naast gegaan, maar via respectievelijk Kastaneer en Palmer-Brown belandde de bal alsnog achter doelman Benjamin van Leer en gaan de treffers de boeken in als eigen doelpunt. Uiteindelijk is het de scheidsrechter die de doelpuntenmakers op het wedstrijdformulier noteert. Deze formulieren gaan ook naar statistiekenbureau Opta, de matchdatapartner van de KNVB.

"Wij krijgen die wedstrijdformulieren toegestuurd en verwerken alles in de databestanden. Formeel gezien zou het voor kunnen komen dat wij een fout op dat formulier corrigeren, maar dat gebeurt in de praktijk eigenlijk nooit", legt Yeun Au van Opta uit in het Algemeen Dagblad. "Wij bestuderen juist bij twijfelgevallen de beelden uiterst nauwkeurig. Bij het schot van Ziyech kregen we bijvoorbeeld na de wedstrijd nog camerabeelden van achter het doel die niet live op televisie waren geweest. Op die bewuste beelden was duidelijk te zien dat het schot van Ziyech naast zou zijn gegaan. Eigen doelpunt dus. Dan noteren wij ook geen assist."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen