Boymans stopt als hij na de zomer onvoldoende fit is

19 februari 2019, 08:43

Ruud Boymans (29) overweegt te stoppen. Als de clubloze spits (op archiefbeeld voor FC Utrecht) aan het einde van de zomer onvoldoende fit is, hangt hij zijn schoenen aan de wilgen. Boymans kampt nog altijd met een enkelblessure, die hij tweeënhalf jaar geleden opliep bij zijn voormalige club Al-Shabab.

Wanneer de zomer voorbij is, wil Boymans de fitheid hebben om mee te trainen bij een club. Van concrete interesse is op het moment geen sprake. "Maar ik verwacht dat er nog wel een club in de Eerste of Eredivisie is die een derde spits nodig heeft. Ik ben tenslotte niet erg duur meer", zegt Boymans in De Limburger. Als dat mislukt, zit Boymans' carrière erop. "Dan moet ik realistisch zijn. Ik ben bijna dertig en als ik niet snel weer fit word, moet ik erkennen dat het profvoetbal niet meer voor mij is weggelegd."

Boymans dook een jaar geleden op bij de beloften van FC Utrecht, maar vanwege zijn blessure bleef speeltijd uit. Zijn laatste wedstrijd dateert van 18 november 2016, in dienst van Al-Shabab uit de Verenigde Arabische Emiraten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen