Favre weigert van een crisis te spreken bij Borussia Dortmund

19 februari 2019, 08:46

Lucien Favre weigert van een crisis te spreken bij Borussia Dortmund. Dortmund speelde maandag gelijk bij hekkensluiter FC Nürnberg (0-0) en wacht al vijf wedstrijden op een zege. Bovendien dreigt Borussia de koppositie in de Bundesliga te verspelen. Door de slechte resultaten is de voorsprong op Bayern München nog slechts drie punten.

"Of ik mij zorgen maak? Dat zal ik nooit doen", zei Favre na afloop. "Waarom? Omdat dit onderdeel uitmaakt van het spel. We moeten de wedstrijden analyseren. Het gaat in bijna iedere wedstrijd om de kleinste details. We speelden gelijk in Frankfurt en Bayern speelde in die speelronde gelijk, toen was alles geweldig. Daarnaast moeten we niet vergeten dat we in de tweede speelronde ook een gelijkspel boekten [a,https://www.fcupdate.nl/voetbaluitslagen/294046/bundesliga-hannover-96-borussia-dortmund/,_blank,tegen Hannover]."

Tegen Nürnberg had Dortmund veel meer balbezit, maar kreeg het de bal er niet in. "We domineerden en bleven proberen. We hebben dit seizoen nog niet zoveel balbezit gehad." In februari sneuvelde Dortmund ook in de beker, omdat Werder Bremen (3-3) de penalty's beter nam. "Daarna speelden we in de competitie [a,https://www.fcupdate.nl/voetbaluitslagen/295592/bundesliga-borussia-dortmund-1899-hoffenheim/,_blank,gelijk tegen Hoffenheim], maar hadden we de kans op een 4-0 voorsprong. Dat hoort er allemaal bij. Gelukkig voor de neutrale toeschouwers, maar niet voor ons", aldus Favre.

Desalniettemin zal de druk hoog zijn op de schouders van Favre. Aanstaande zondag zal hij het tij moeten keren in de thuiswedstrijd tegen het Bayer Leverkusen van Peter Bosz, die voor even terugkeert bij zijn oude club.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen