Lyon-trainer Genesio weet dat Messi nauwelijks te stoppen is

19 februari 2019, 10:16

Bruno Genesio heeft zich in de voorbereiding op het Champions League-duel met FC Barcelona gebogen over het vraagstuk Lionel Messi, maar de trainer van Olympique Lyon beseft dat er weinig te doen valt tegen de Argentijn. Hem zo min mogelijk ruimte geven, dat is het enige wat Genesio van zijn spelers kan vragen.

Genesio weet dat er al talloze manieren zijn bedacht om Messi af te stoppen en weet dat dit zelden gelukt is. "Het zou behoorlijk achterhaald zijn om een verdediger te instrueren alleen op Messi te letten. Hij vindt toch wel een oplossing", zei Genesio op zijn perspraatje richting het duel van woensdag. "We moeten er wel voor zorgen dat hij zo min mogelijk ruimte krijgt. Al weten we allemaal dat Messi zelfs dan nog in staat is om dingen te zien die niemand kan zien. Hij kan in tegenstelling tot veel anderen altijd iets forceren."

Olympique Lyon liet in de groepsfase al wel zien goed te kunnen presteren tegen goede ploegen. Er werd gewonnen bij Manchester City (1-2) en vervolgens gelijkgespeeld in Frankrijk (1-1). "We hebben twee geweldige duels gespeeld met Manchester City, dus dat geeft ons zeker vertrouwen. Dat moeten wij ook tegen Barcelona laten zien. Al is dat wel iets anders, want zij hebben met Messi een speler in huis die je niet in elke ploeg treft."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen