Olympique Lyon en Barcelona spelen doelpuntloos gelijk

19 februari 2019, 22:59   Bijgewerkt: 19 februari 2019, 23:19

Het eerste duel in achtste finale tussen Olympique Lyon en FC Barcelona is in Frankrijk geëindigd in een doelpuntloos gelijkspel. In de eerste helft vielen er aan beide kanten kansen te noteren, maar werd er niet gescoord. Na de theepauze waren de gasten beter. De witte muur die Lyon optrok werd ondanks meerdere mogelijkheden niet kapot gespeeld, waardoor Barcelona in de thuiswedstrijd extra moet waken voor een tegendoelpunt: 0-0.

In de eerste helft zat het venijn 'm in de begin- en eindfase. Na amper een minuut spelen loste Ousmane Dembélé het eerste schot namens de gasten, maar de Fransman schoot net naast. Lionel Messi schoot enkele minuten later een vrije trap ietwat nonchalant over het doel, waarna Houssem Aouar voor het eerste échte gevaar zorgde. Marc-Andre ter Stegen moest zich strekken om het schot van de middenvelder uit het doel te ranselen.

Niet lang daarna was de thuisploeg nóg dichter bij de openingstreffer. Opnieuw onderscheidde de Duitse doelman zich, door ditmaal een kiezelhard schot van Martin Terrier tegen de lat te tikken. Hij voorkwam daarmee hoogstpersoonlijk een Franse voorsprong. Ivan Rakitic was er aan de andere kant dichtbij maar het schot van de Kroaat ging enkele meters naast.

Wat volgde was een fase waarin er zelden goed werd gevoetbald en de kansen op een hand te tellen waren. Het maakte het duel er niet minder leuk om, want het spel golfde op en neer en het tempo lag hoog. Vlak voor rust leek Barcelona alsnog op voorsprong gekomen, maar een schot van Dembélé ging rakelings naast het doel. In blessuretijd poogde Sergio Busquets Lyon-doelman Anthony Lopes te verschalken, maar ook die inzet verdween aan de voor Lyon verkeerde kant van de paal.

Na rust was Barcelona de bovenliggende partij. De Spanjaarden dwongen Lyon tot counteren, maar werden niet al te gevaarlijk. Ook de Fransen konden geen vuist maken. Zo'n twintig minuten voor tijd was Luis Suárez kansrijk. Na een typische Barça-aanval kreeg de Uruguayaan de bal voor zijn voeten. Hij schoot de bal echter nét naast het doel. Gaandeweg de tweede helft werd ook duidelijk dat het niet het duel van Memphis Depay was. Onze landgenoot probeerde het wel, maar was ongevaarlijk.

Ook in het vervolg bleef Barça de bovenliggende partij, maar hadden Messi, Jordi Alba en Busquets hun vizier niet op scherp staan. Lyon slaagde daarmee in de missie om geen uitdoelpunt tegen te krijgen en is met een doelpunt in de return spekkoper. Saillant detail: de ploeg boekte het zesde gelijkspel op rij. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen