Bayern München overleeft teleurstellend heenduel bij Liverpool

19 februari 2019, 22:59

Liverpool en Bayern München hebben in hun eerste ontmoeting in de achtste finales van de Champions League met 0-0 gelijkgespeeld op Anfield. In een wedstrijd waar van tevoren veel van werd verwacht viel het niveau met name in de tweede helft zeer tegen en waren de kansen schaars. Bayern, dat niet voor de overwinning wilde gaan, mag zich uiteindelijk het gelukkigst prijzen met dit resultaat.

Het spelbeeld in dit duel had je vooraf kunnen uittekenen. Zoals vaker dit seizoen, en ook vorig jaar in met name de Champions League, probeerde Liverpool druk te zetten op het moment dat Bayern München in balbezit was. De Duitsers leken daar echter niet van onder de indruk en speelden de bal gewoon rustig achterin rond, wat soms voor hachelijke momenten zorgde. Zowel Bayern-keeper Manuel Neuer als Liverpool-doelman Alisson Becker kwam een aantal keer goed weg met schoonheidsfoutjes in het te laat wegwerken van de bal. De druk van Liverpool hield niet de hele eerste helft aan, waardoor ook Bayern de gelegenheid kreeg om op te bouwen. Die ploeg ging niet mee in het pressiespel van de thuisploeg, omdat het niet in het mes wilde lopen gezien de snelheid bij een eventuele Britse counter. {image[332555][right-half][]}

Liverpool kreeg de beste kansen van de eerste helft. Na iets minder dan een kwartier had Jordan Henderson een uitstekende lange bal in huis die Mohamed Salah bereikte, alleen lukte het de smaakmaker van The Reds niet om tussen twee Duitse verdedigers de bal goed genoeg te raken om Neuer te verrassen. Bayern liet zich direct daarna ook gelden. Een voorzet van Serge Gnabry werd door Robert Lewandowski op Alisson geschoten. In het restant van de eerste helft was het vooral Liverpool dat aanvallend gevaarlijk werd. Salah kopte een voorzet van Trent Alexander-Arnold net naast en na een afgeslagen poging van Naby Keïta stond Sadio Mané helemaal vrij, maar hij schoot langs de verkeerde kant van de paal.

Bayern München nam in de tweede helft nog minder risico dan in het eerste bedrijf. De ploeg was tevreden met een punt en gokt voor de beslissing op de return. Het elftal van Niko Kova? had ook weinig moeite Liverpool van het lijf te houden, omdat de thuisploeg minder fel besloot te jagen dan in de eerste helft. Dat leverde dan ook weinig spektakel op aan beide kanten en maakte de tweede helft eigenlijk nauwelijks de moeite waard om te bekijken. De grootste kans was niet eens een kans. Linksback Andrew Robertson kreeg de bal per ongeluk tegen zich aangeschoten, maar deze ging er niet in. Dit was illustratief voor het geringe gevaar aan beide kanten.

Pas vijf minuten voor tijd werd deze kans overtroffen toen Mané een voorzet van invaller James Milner inkopte, maar Neuer keurig zag redden in de hoek. Bayern zal achteraf het meest tevreden zijn met een punt, omdat het de storm die vooraf van Liverpool werd verwacht, heeft overleefd. Woensdag 13 maart gaan beide clubs op herhaling in de Allianz Arena in München en door het resultaat van vanavond ligt alles uiteraard nog open.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen