Spoorboekje: tops en flops CL en Nederlandse belangen in EL

21 februari 2019, 10:31

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 21 februari.

Specials

Tops en flops

De Champions League-avond met Atlético Madrid - Juventus en Schalke 04 - Manchester City werd de avond van de VAR. Op advies van de videoscheidsrechter werd tot drie keer toe een beslissing teruggedraaid. Maar er viel ons gisteravond meer op, dat lees je in onze tops en flops.

Wedstrijd van de week

Iedere week houden we een wedstrijd in het buitenland nader tegen het licht. Deze week keert Peter Bosz met Bayer Leverkusen voor even terug bij zijn oude club Borussia Dortmund. Daarom is dit onze Wedstrijd van de Week.

Wedstrijden

Red Bull Salzburg - Club Brugge (18.55 uur)

Nederland kan de elfde plaats op de UEFA-ranking in handen krijgen, zonder dat er een Nederlandse club, Ajax in dit geval, in actie komt. Daarvoor hebben 'we' echter wel de hulp nodig van Club Brugge. Als de ploeg van Ruud Vormer wint in Oostenrijk en Internazionale wint in eigen huis van het Oostenrijkse Rapid Wien, dan houden we de cruciale elfde plaats op zeker in handen. Anders wordt een goed resultaat van Ajax in Madrid nog belangrijker.

Arsenal - BATE Borisov (18.55)

Een van de grote verrassingen in de heenduels van de knock-outfase van de Europa League werd geleverd door BATE Borisov. Die ploeg wist in eigen huis het Arsenal van Unai Emery te verslaan. Om een absolute afgang te voorkomen, moeten The Gunners in de return een goed resultaat behalen. Ze moeten aanvaller, maar een tegentreffer doet ook heel veel pijn. 

Bayer Leverkusen - Krasnodar (21.00 uur)

Peter Bosz doet het in de Bundesliga uitstekend, maar in de bekercompetities gaat het vooralsnog iets minder. In de DFB-Pokal was er de zeer teleurstellende uitschakeling tegen 1. FC Heidenheim en vorige week werd er op bezoek bij Krasnodar gelijkgespeeld. Een lastig uitduel, maar thuis moet er zeker worden afgerekend met de Russische ploeg. Verder wacht voor Marcel Keizer ook een cruciaal duel: hij moet op bezoek bij Villarreal een 0-1 thuisnederlaag zien goed te maken. 

Voetbal op tv

18.55 uur: RB Salzburg - Club Brugge, Canvas, live verslag van het Europa League-duel

18.55 uur: Eintracht Frankfurt - Shakhtar Donetsk, FOX Sports 4, live verslag van het Europa League-duel

18.55 uur: Villarreal - Sporting Portugal, FOX Sports 6, live verslag van het Europa League-duel

18.55 uur: Arsenal - BATE Borisov, RTL 7, live verslag van het Europa League-duel

21.00 uur: Bayer Leverkusen - Krasnodar, RTL 7, live verslag van het Europa League-duel

21.00 uur: Chelsea - Malmö, FOX Sports 6, live verslag van het Europa League-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen