Bruma keert tegen Manchester City terug in Champions League

20 februari 2019, 20:30

Jeffrey Bruma maakt woensdagavond zijn rentree in de Champions League. In de achtste finale tegen Manchester City heeft de 27-jarige Rotterdammer een basisplaats bij Schalke 04. Bruma's laatste optreden in het miljardenbal dateert van 15 maart 2016, toen hij met PSV tegen Atlético Madrid speelde.

Deze winter verruilde Bruma VfL Wolfsburg voor Schalke 04, dat in de Bundesliga niet goed presteert, maar wel overwinterde in de Champions League. Die Königsblauen eindigden in de groepsfase achter FC Porto, maar voor Galatasaray en Lokomotiv Moskou. City is van heel andere orde. Aan Bruma de loodzware taak om onder meer af te rekenen met Sergio Agüero en Raheem Sterling.

Naast Bruma komt woensdagavond nog een voormalig Eredivisie-speler in actie. Mark Uth, die een doelpuntrijk verleden heeft bij sc Heerenveen en Heracles Almelo, staat in de spits bij Schalke. Bij The Citizens zit oud-PSV'er Oleksandr Zinchenko op de bank. In de andere achtste finale tussen Atlético Madrid en Juventus verschijnen geen oud-spelers uit Nederland aan de aftrap. Santiago Arias, ook een ex-PSV'er, moet hopen op een invalbeurt bij Atlético.

De opstellingen

Schalke 04: Fährmann; Caligiuri, Sané, Nastasic, Bruma, Oczipka; McKennie, Serdar, Bentaleb, Mendyl; Uth

Manchester City: Ederson; Walker, Laporte, Otamendi; Bernardo Silva, De Bruyne, David Silva, Gündogan, Fernandinho; Sterling, Agüero

Atlético Madrid: Oblak; Juanfran, Gimenez, Godin, Filipe; Saul, Koke, Rodri, Thomas; Griezmann, Diego Costa

Juventus: Szczesny; De Sciglio, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro; Betancur, Pjanic, Matuidi; Dybala, Mandzukic, Ronaldo

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen