'Uitgesproken La Liga-baas Tebas in beeld bij Premier League'

20 februari 2019, 22:31

La Liga-baas Javier Tebas is in beeld om diezelfde functie te vervullen voor de Premier League. In Engeland wordt de uitgesproken Spanjaard beschouwd als potentiële opvolger van Richard Scudamore. Dat meldt de Britse kwaliteitskrant The Times.

Tebas bouwde sinds 2013 een reputatie op met zijn revolutionaire ideeën. Zo is hij groot voorstander om Spaanse competitiewedstrijden in de Verenigde Staten te spelen. Tebas had het bijna voor elkaar om Girona - FC Barcelona naar Miami te verplaatsen, maar door te veel weerstand werden die plannen alsnog geannuleerd.

Onder Tebas is de Primera Division enorm in waarde gegroeid, dat vooral door de uitzendrechten. Alleen die van de Premier League zijn meer waard. Om die reden zou zijn gebrekkige Engels ook geen groot euvel zijn om in de Premier League aan de slag te gaan. Tebas was vorig jaar ook in beeld competitiebaas te worden van de Italiaanse Serie A. Echter wil La Liga Tebas graag behouden. 'Javier heeft een contract. Er liggen nog voldoende uitdagingen om aan te werken', luidt een korte verklaring.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen