Gerbrands: "Verplaatsing Ajax tegen alle gemaakte afspraken in"

20 februari 2019, 23:23

Volgens PSV zorgt de verschuiving van Ajax - PEC Zwolle voor competitievervalsing. "Deze verplaatsing is tegen alle gemaakte afspraken met de betrokkenen voor dit en zelfs voor volgend seizoen", aldus PSV-directeur Toon Gerbrands. De KNVB verplaatste de wedstrijd van Ajax om het belang van het Nederlandse voetbal te dienen.

"Daarover is kort geleden nog met Ajax, Feyenoord, PSV, de KNVB en FOX Sports gesproken", laat Gerbrands weten aan het Eindhovens Dagblad. "Hangende de competitie worden ineens spelregels veranderd. We hebben samen afgesproken dat wedstrijden van Europees spelende teams soms een dag of een paar uur naar voren of achteren kunnen worden verschoven. Prima. Daarmee kunnen de clubs die in internationaal verband actief zijn zich beter voorbereiden."

Ajax - PEC is nu verschoven van 2 maart naar 13 maart. Een dergelijk scenario is nooit besproken, beweert Gerbrands. "KNVB beslist nu op eigen houtje dat ineens een wedstrijd uit een speelronde wordt geplukt, waardoor gaten in de stand gaan ontstaan. Daarmee wordt de competitie op allerlei manieren beïnvloed."

Volgens Gerbrands stelde de KNVB PSV dinsdag op de hoogte en was directeur Eric Gudde niet op de hoogte. "We zijn als kleine kinderen behandeld toen we om opheldering vroegen. Dit is beslist door Jan Bluyssen, de manager competitiezaken. Overleg bleek niet meer mogelijk. Er was aangegeven dat er woensdag geen bericht meer naar buiten zou komen, maar dat is ineens toch gebeurd."

Ook PEC Zwolle voelt zich benadeeld. Net als PSV overwegen zij juridische stappen.

Lees ook: PEC overweegt juridische stappen na verplaatsen duel met Ajax

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen