Tiental City laat duel kantelen en wint bij Schalke 04

20 februari 2019, 23:09

Ondanks een rode kaart en een achterstand, heeft Manchester City het eerste duel met Schalke 04 gewonnen. In de achtste finale van de Champions League zegevierden de favoriete Engelsen woensdagavond met 2-3 door een doelpunt van Raheem Sterling in blessuretijd en heeft het uitstekende papieren voor het bereiken van de kwartfinale. 

Vanaf het begin van de wedstrijd leken de verhoudingen duidelijk. Schalke zakte ver in en liet Manchester City het spel maken. City kwam veel op de helft van Schalke, maar het duurde even voordat ze voor het eerst gevaarlijk werden. Een goede ingestudeerde vrije trap zorgde voor het eerste gevaar. David Silva kon de bal na een goede combinatie voorzetten, maar de kopbal van Agüero werd door Ralf Fährmann knap over getikt.

Ook na deze kans bleef Manchester City de bovenliggende partij. Een afstandsschot van Kevin De Bruyne vloog recht in de handen van Fährmann, maar niet veel later was het alsnog raak voor de uitploeg. Knullige miscommunicatie tussen Fährmann en Salif Sané zorgde ervoor dat Silva de bal over kon nemen. De Spanjaard legde direct af op Agüero, die de bal simpel binnen tikte. De VAR controleerde nog of Aymeric Laporte in aanloop naar het doelpunt een overtreding maakte, maar dit was niet het geval: 0-1.

Na de openingstreffer bleef Schalke zich terugtrekken op eigen helft. Het eerste gevaar van de thuisploeg kwam van de voet van Mark Uth, die de bal van afstand net naast het doel van Ederson schoot. Vlak na dit eerste speldenprikje van Schalke ontstond er weer een kansrijke situatie voor de thuisploeg op de helft van Manchester City. Daniel Caligiuri trok vanaf rechts naar binnen en besloot het van afstand te proberen. Nicolas Otamendi verwerkte de bal tot corner, maar de spelers van Schalke zagen een handsbal. Na lang wikken en wegen besloot ook de VAR dat een penalty gerechtvaardigd was. Bentaleb eiste de bal op en schoot hem onberispelijk achter Ederson.

Schalke leek na de gelijkmaker steeds beter in de wedstrijd te komen, tot irritatie van de Manchester City-spelers. Uit een vrije trap van Bentaleb wilde Sané bij de bal komen, maar de Schalke-verdediger werd vastgehouden door Fernandinho. Scheidsrechter Carlos del Cerro Grande twijfelde geen moment en legde de bal voor de tweede keer op de stip. De VAR controleerde het moment nog even, maar de beslissing van de Spaanse arbiter was juist. De uitgelezen mogelijkheid om Schalke op voorsprong te zetten werd benut door Bentaleb, die de penalty via de vingers van Ederson in het doel zag verdwijnen.

Beide teams begonnen uitstekend aan de tweede helft. Bijna kreeg Uth de kans op de 3-1 na een goede voorzet van Caligiuri, maar de spits kon de bal niet goed controleren. In de tegenstoot begon Agüero aan een solo op de helft van Schalke, maar hij werd op het laatste moment gestopt door een geweldig getimede tackle van Matija Nastasic.

Schalke bracht in de tweede helft spits Guido Burgstaller in het veld voor de moegestreden Hamza Mendyl. De Oostenrijker was meteen bepalend. Hij probeerde op het middenveld weg te draaien bij Otamendi, die hem ten val bracht. De City-verdediger ontving een gele kaart en kon daardoor gaan douchen, aangezien hij bij het penaltymoment in de eerste helft ook al een gele prent ontving.

Het eerste échte gevaar van Manchester City kwam uit een vrije trap van De Bruyne. De Belg zag zijn inzet via de muur net naast het doel van Schalke verdwijnen. Een geweldige vrije trap van voormalig Schalke-speler Leroy Sané zorgde, vlak voor tijd, voor de gelijkmaker. De Duitser schoot de bal vanaf ongeveer 25 meter prachtig via de binnenkant van de paal achter een kansloze Fährmann.

Met het laatste fluitsignaal in zicht ging Manchester City er alsnog met de volle buit vandoor. Een geweldige lange bal van City-keeper Ederson zette Sterling helemaal vrij voor het doel van Fährmann. De Engelsman bleef koelbloedig en had geen enkele moeite om de bal langs de Schalke-keeper in het doel te tikken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen