Gisteren gemist: duel Ajax verschoven, zeges Atlético en City

21 februari 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 20 februari.

KNVB verschuift wedstrijd van Ajax, PSV heeft bezwaar

De KNVB heeft de thuiswedstrijd van Ajax tegen PEC Zwolle verschoven van zaterdag 2 maart naar woensdag 13 maart. Dit om Ajax optimaal ruimte te geven voor de voorbereiding op de return tegen Real Madrid. PEC, maar ook PSV hebben bezwaar ingediend tegen deze wijzigingen.

Gerbrands: "Verplaatsing Ajax tegen alle gemaakte afspraken in"

Volgens PSV zorgt de verschuiving van Ajax - PEC Zwolle voor competitievervalsing. "Deze verplaatsing is tegen alle gemaakte afspraken met de betrokkenen voor dit en zelfs voor volgend seizoen", aldus PSV-directeur Toon Gerbrands. De KNVB verplaatste de wedstrijd van Ajax om het belang van het Nederlandse voetbal te dienen.

Atlético beloont zichzelf laat in turbulent duel met Juventus

Atlético Madrid is woensdagavond met 2-0 te sterk gebleken voor Juventus, in de heenwedstrijd van de achtste finale van de Champions League. De twee centrale verdedigers van de Madrilenen beslisten in de eindfase het duel: José Giménez en Diego Godin tikten beiden een afgeslagen bal binnen. Daarvoor zag Atletico zowel een doelpunt als een penalty herroepen worden door de VAR.

Tiental City laat duel kantelen en wint bij Schalke 04

Ondanks een rode kaart en een achterstand, heeft Manchester City het eerste duel met Schalke 04 gewonnen. In de achtste finale van de Champions League zegevierden de favoriete Engelsen woensdagavond met 2-3 door een doelpunt van Raheem Sterling in blessuretijd en heeft het uitstekende papieren voor het bereiken van de kwartfinale.

'Uitgesproken La Liga-baas Tebas in beeld bij Premier League'

La Liga-baas Javier Tebas is in beeld om diezelfde functie te vervullen voor de Premier League. In Engeland wordt de uitgesproken Spanjaard beschouwd als potentiële opvolger van Richard Scudamore. Dat meldt de Britse kwaliteitskrant The Times.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen