Guardiola ondanks nadelige beslissingen 'groot fan van de VAR'

21 februari 2019, 09:26

Pep Guardiola is naar eigen zeggen 'groot fan van de VAR'. Dat vertelt de Spaanse oefenmeester na de wedstrijd tussen Schalke 04 en Manchester City (2-3). Ondanks dat een aantal cruciale beslissingen in het nadeel van The Citizens uitpakten, is Guardiola blij dat de VAR zijn intrede heeft gedaan in de Champions League.

Schalke kreeg in de eerste helft twee strafschoppen. De dienstdoende scheidsrechter zag een paar minuten voor rust een handsbal van Nicolas Otamendi over het hoofd, maar na ingrijpen van de VAR kregen de Duitsers alsnog een strafschop. Niet veel later kregen de Duitsers een tweede penalty na een overtreding van Fernandinho op Salif Sané. Laatstgenoemde leek aanvankelijk echter wel in buitenspelpositie te staan. Na rust ontving Otamendi een tweede gele kaart, waardoor City de wedstrijd met tien man moest vervolgen.

"De eerste was een strafschop en de tweede ook. Misschien dat het buitenspel was, maar het was een penalty. En de rode kaart kan een rode kaart zijn. Ik vertrouw de VAR. Af en toe ga ik tegen de beslissingen in, maar nu niet. Het waren beide penalty's", wordt Guardiola geciteerd door Engelse media.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen