Stevens vindt het verstandig dat Van Bommel Lozano wisselde

21 februari 2019, 10:06

Mark van Bommel baarde afgelopen zaterdag opzien door in de rust van de wedstrijd tussen sc Heerenveen en PSV (2-2) Hirving Lozano te wisselen. De Mexicaanse sterspeler van de Eindhovenaren maakte geen sterke indruk en werd vervangen door Cody Gakpo. Huub Stevens denkt dat Van Bommel de juiste beslissing heeft gemaakt door Lozano in de kleedkamer achter te laten.

Tegenover het Eindhovens Dagblad vertelt de gestopte trainer dat Van Bommel met de wissel liet zien gezag te hebben en aan te voelen wat een wedstrijd nodig had. "Natuurlijk is Lozano een topspeler, maar dan gaat het vooral om zijn individuele klasse en niet direct om de teamtaken. Zit hij totaal niet in de wedstrijd, dan kun je hem misschien maar beter een keer snel wisselen. Grote kans dat hij voor zondag nu helemaal op scherp staat", doelt Stevens op de topper tegen Feyenoord.

Na de wedstrijd in Friesland liet Van Bommel weten niet tevreden te zijn over Lozano. "Hij had geen blessure, hij deed niet de dingen die we van hem vragen", zei hij tegen FOX Sports. Tegenover de NOS [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/346253/lozano-had-gesprek-met-van-bommel-en-wil-niets-weten-van-dip/,_blank,reageerde] de Mexicaan vervolgens op de kritiek. "De trainer vertelde dat ik niet op mijn best was, en dat hij me daarom wisselde. Ik moet gewoon zo goed mogelijk uitvoeren wat ze van mij vragen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen