KNVB-directeur stemde in met verzetten Ajax - PEC Zwolle

21 februari 2019, 13:13

Het verzetten van de wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle houdt de gemoederen bezig. 'In het belang van het Nederlandse voetbal' ging de KNVB akkoord met het verzoek van de Amsterdammers om het duel van zaterdag 2 maart naar woensdag 13 maart te verplaatsen. KNVB-directeur Eric Gudde gaf daarbij ook zijn toestemming.

Jan Bluyssen, manager competitiezaken, is de gebeten hond bij PEC Zwolle én [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/346305/gerbrands-verplaatsing-ajax-tegen-alle-gemaakte-afspraken-in/,_blank,PSV]. "Maar cruciale beslissingen leggen ze altijd bij mij voor en dat is hier ook gebeurd. Bij zo'n verzoek als dit weeg je alle belangen die spelen. En vervolgens kom je als bestuur betaald voetbal tot een besluit, waarbij we het belang van het proberen vasthouden van plek 11 op de Europese ranking nu het zwaarst laten wegen", legt Gudde uit tegenover het [a,https://www.ad.nl/nederlands-voetbal/gudde-verzetten-ajax-pec-uiteraard-met-mij-afgestemd~aa110f41/,_blank,Algemeen Dagblad].

Ajax diende het verzoek in omdat de dinsdag na het thuisduel met PEC Zwolle de uitwedstrijd tegen Real Madrid in de Champions League op het menu staat. "Zoals het nu is gegaan, is in de geest van wat er is besproken in de veranderagenda. Natuurlijk is het vooral voor PEC Zwolle vervelend. Maar Ajax zal zelf ook drie keer hebben nagedacht over dit verzoek. Want die krijgen nu een extra doordeweekse wedstrijd erbij in aanloop naar hun competitieduel uit bij AZ. Die risicoafweging maken ze zelf. Daar gaan wij als KNVB dan weer niet over."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen