Arsenal heeft karrenvracht aan kansen nodig tegen BATE

21 februari 2019, 20:47

Als Arsenal echt had gewild, had het donderdagavond misschien wel de dubbele cijfers kunnen halen tegen BATE Borisov. De Engelse ploeg van Europa League-specialist Unai Emery was donderdag veel beter dan de Wit-Russen, maar won 'slechts' met 3-0. Dat was voldoende om, na de beschamende 1-0 nederlaag van vorige week, de volgende ronde te halen.

Arsenal blameerde zich vorige week en moest vanavond dus orde op zaken stellen. Al na vier minuten was de schade van vorige week hersteld. Zakhar Volkov werkte de bal al snel in eigen doel en hielp Arsenal daarmee in het zadel. De thuisploeg had al in de openingsfase veel vaker kunnen scoren, maar liet veel kansen liggen. Dat bleek achteraf het verhaal van de hele wedstrijd. Arsenal kreeg mogelijkheid na mogelijkheid, maar scoorde te weinig.

Bij Arsenal had Mesut Özil weer eens een basisplaats, maar hij wist geen grote rol te spelen. Dat deden de verdedigers wel. Shkodran Mustafi kopte vijf minuten voor de pauze de 2-0 tegen de touwen en ook na de doelwissel was een verdediger nog om te scoren. Sokratis kwam als invaller in het veld en tekende in de zestigste minuut voor 3-0. Arsenal moest het doen zonder de geschorste Alexandre Lacazette en dat hielp niet mee. Omdat ook Pierre-Emerick Aubameyang het vizier niet op scherp had staan, scoorde Arsenal niet meer. De ploeg gaat echter, zoals het aan de stand verplicht is, door naar de volgende ronde.

Bij de Wit-Russen, die eerder dit seizoen twee keer van PSV verloren, viel Aleksandr Hleb. De 37-jarige aanvaller maakte eerder furore bij Arsenal en kreeg een staande ovatie van het thuispubliek.