Nederland raakt cruciale elfde positie kwijt aan Oostenrijk

21 februari 2019, 21:31   Bijgewerkt: 21 februari 2019, 21:52

Slecht nieuws voor het Nederlandse voetbal. Nederland is donderdagavond definitief de elfde plaats op de coëfficiëntenranglijst kwijtgeraakt aan Oostenrijk. Omdat Red Bull Salzburg donderdag met 4-0 won van Club Brugge en de Belgen uitschakelde, heeft Oostenrijk nu meer punten dan Nederland.

Oostenrijk had een achterstand van 0,183 punten op Nederland en heeft die achterstand donderdag goedgemaakt. Het land heeft nu 0,217 punten meer dan Nederland en kan het nog vergroten als Rapid Wien een goed resultaat behaald tegen Internazionale in de Europa League. De enige hoop voor Nederland is nog dat Ajax weet te stunten tegen Real Madrid. Lukt dat, dan kan Nederland nog boven Oostenrijk eindigen. Verliezen de Amsterdammers in Madrid, dan sluit Nederland het seizoen af als nummer twaalf. Zelfs een gelijkspel zou net niet genoeg zijn.

Het is van levensbelang voor Nederland om de elfde plaats te grijpen. Lukt dat, dan gaat de Eredivisie-kampioen van 2019/2020 rechtstreeks de Champions League in. Voorwaarde is wel dat de Champions League-winnaar van 2020 zich ook rechtstreeks heeft geplaatst voor het miljardenbal. De kans dat Nederland dat haalt, is vanavond echter een stuk kleiner geworden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen