Sol helpt Kiev ronde verder, ook Chelsea en Inter door

21 februari 2019, 23:01   Bijgewerkt: 21 februari 2019, 23:10

Fran Sol is uitstekend begonnen aan zijn periode bij Dinamo Kiev. De Spaanse spits kwam donderdag voor het eerst tot scoren voor zijn nieuwe ploeg en dat was precies genoeg om Olympiakos te verslaan: 1-0. Ondertussen boekten Chelsea en Internazionale simpele overwinningen.

Chelsea - Malmö 3-0

Chelsea heeft eindelijk weer eens gemakkelijk een wedstrijd gewonnen. Na de 1-2 winst van vorige week tegen Malmö FF kon de ploeg van de geplaagde Maurizio Sarri al weinig meer gebeuren en de coach zag zijn team donderdag eenvoudig winnen van de Zweedse ploeg: 3-0. Alle goals vielen na de pauze. Olivier Giroud tekende voor de openingstreffer en maakte alweer zijn zesde treffer in vijf Europa League-wedstrijden. Ross Barkley zag daarna een goal afgekeurd worden, maar scoorde later alsnog. Nadat oud-FC Twente-speler Rasmus Bengtsson een rode kaart had gekregen, schoot de Engelsman een vrije trap binnen. De talentvolle Callum Hudson-Odoi legde de eindscore vervolgens vast op 3-0. Bij Chelsea kregen onder meer Eden Hazard en Kepa rust met het oog op de League Cup-finale van zondag tegen Manchester City.

Internazionale - Rapid Wien 4-0

Zoals verwacht gaat Internazionale vrijdag ook de koker in voor de loting van de achtste finales. De Italiaanse ploeg, die vanavond goed nieuws kreeg over de komst van Diego Godin, won gemakkelijk met 3-0 van Rapid Wien. Vorige week wonnen de Italianen al met 0-1 in Oostenrijk. Mateo Vecino en Andrea Ranocchia zorgden voor een snelle 2-0 voorsprong en in de tweede helft maakte Ivan Perisic er met een prachtige lob 3-0 van. Radja Nainggolan raakte daarna nog de lat, waarna Matteo Politano wel trefzeker was: 4-0. Stefan de Vrij was overigens niet van de partij.

Dinamo Kiev - Olympiakos 1-0

Omdat Dinamo Kiev vorige week met 2-2 gelijkspeelde tegen Olympiakos was er nog veel om voor te spelen vanavond. Ook in Kiev waren de teams aan elkaar gewaagd, maar Fran Sol maakte het verschil. De oud-speler van Willem II scoorde in de 32ste minuut de enige treffer van de wedstrijd door een lage voorzet goed binnen te werken. Het is zijn eerste goal in dienst van de Oekraïense ploeg en zorgt ervoor dat Dinamo Kiev zich meldt bij de laatste zestien van de Europa League.

Overige uitslagen:

Benfica - Galatasaray 0-0

Real Betis - Stade Rennes 1-3

Genk - Slavia Praag 1-4

*De ploeg die dikgedrukt staat, is door naar de volgende ronde

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen