PEC Zwolle-fans: "Aan Jan met de pet wordt eens niet gedacht"

22 februari 2019, 08:33

De supportersclub van PEC Zwolle is bijzonder boos over het besluit van de KNVB om het duel met Ajax zonder overleg met de fans te verplaatsen. Volgens de achterban van de Overijsselse club is het geen optie om de wedstrijd van zaterdag 2 maart naar woensdag 13 maart te verplaatsen. "Los wat dit sportief voor PEC Zwolle betekent, is dit een ramp voor supporters. Aan Jan met de pet wordt in voetballand weer eens niet gedacht."

Dat vertelt Freddy Eikelboom, voorzitter van de supportersclub, tegenover De Stentor over het besluit. "Nu is deze wedstrijd al van de zondag naar de zaterdag vervroegd. Hou het daar dan ook bij", vindt hij. Voor de supporters van PEC Zwolle is het namelijk veelal onmogelijk om 18.30 in de Johan Cruijff ArenA te zijn, mede vanwege de drukte op de weg.

"Maar dat niet alleen, er zijn nu hele gezinnen die er rond de wedstrijd van 2 maart een weekendje Amsterdam van wilde maken. Hoe leg je dat uit aan mensen in de zorg die daarvoor speciaal vrij hebben genomen, overnachtingen hebben geboekt en nu zo kort voor tijd horen dat de wedstrijd is verplaatst?", vraagt hij zich af. Inmiddels is er ook een brief naar de KNVB geschreven over de onvrede.

Eerder lieten ook voorzitter Adriaan Visser en technisch directeur [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/346304/pec-overweegt-juridische-stappen-na-verplaatsen-duel-met-ajax/,_blank,Gerard Nijkamp] weten niet blij te zijn met de gemaakte beslissing. De opties om de zaak voor de rechter te laten komen, worden momenteel afgewogen door PEC Zwolle. Ook in Eindhoven is men niet te spreken over de beslissing van de voetbalbond.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen