'Vertrek De Wit bij Vitesse minder harmonieus verlopen'

22 februari 2019, 08:54

Het vertrek van Joost de Wit bij Vitesse is vermoedelijk een stuk minder harmonieus verlopen dan geschetst door de Eredivisionist. Volgens De Gelderlander is een 'significant verschil van inzicht met de Russische clubeigenaar Valeri Oyf' de daadwerkelijke aanleiding van de breuk tussen beide partijen.

Dat schrijft die krant in een analyse. Waar door Vitesse werd geschreven dat het vetrek in goed overleg is gegaan en dat De Wit toe was aan een nieuwe uitdaging, is dat vermoedelijk anders. Zo heeft De Wit zich drie weken geleden al ziek gemeld in Arnhem en is sindsdien niet meer op de werkvloer verschenen. Een paar maanden eerder dacht De Wit nog 'de langszittende directeur te worden van de Eredivisie', omdat Hans Nijland na dit seizoen stopt.

Volgens het dagblad allemaal redenen om sterk te twijfelen aan het motief van de breuk. Tot slot is het opmerkelijk dat er alleen een schriftelijke verklaring is van De Wit, die in het persbericht liet weten een 'fantastische tijd' te hebben gehad in Arnhem. Wellicht krijgt het afscheid dus nog een staartje.

Lees ook: Vitesse zwaait algemeen directeur De Wit uit en stelt Van Wijk aan

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen