Koppositie FC Twente verbaast Van Leeuwen: "Echt een wonder"

22 februari 2019, 09:32

FC Twente gaat momenteel aan kop van de Eerste Divisie en dat terwijl nog niet zo lang geleden een snelle terugkeer in de Eredivisie schier onmogelijk leek. Voor technisch directeur Ted van Leeuwen zijn de goede prestaties óók verrassend. "Dat we nu bovenaan staan, is echt een wonder."

Dat vertelt hij tegenover Trouw. Toen Van Leeuwen - relatief laat - instapte, zag hij vooral verlatenheid. "Geen spelers, geen medische staf, geen fysieke trainers, niets. In de maand dat we aan de competitie begonnen, augustus, moesten wij nog op zoek gaan naar een heel elftal", legt hij de moeilijkheidsgraad uit. Dat lukte, maar wat het geheim daarachter is, durft hij niet te zeggen. "Het gaat er daarbij om dat ik veel wedstrijden bekijk. Gemiddeld probeer ik vijf wedstrijden per week op locatie te zien."

Van Leeuwen haalde veel Spaanse spelers naar Enschede en dat is geen toeval. "Ze zijn technisch, tactisch erg goed. Daarnaast zorgen ze voor een goede sfeer en zijn het probleemloze mensen, die zich makkelijk aanpassen aan hun omgeving", aldus de 'td', die het gevoel heeft dat het haatdragende richting FC Twente deels is verdwenen. "Ik krijg juist het gevoel dat de Eredivisie ons ook wel een beetje mist."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen