Kuipers nam 'in overleg' vakantie op tijdens toppers in Nederland

22 februari 2019, 10:11

Björn Kuipers is een van de beste scheidsrechters van Nederland, maar is in de week van PSV-Feyenoord en de halve finale van de KNVB Beker tussen Feyenoord en Ajax met vakantie. Een ongelukkig moment, zeker in de wetenschap dat ook Danny Makkelie, Serdar Gözübüyuk, Bas Nijhuis en Pol van Boekel niet beschikbaar zijn voor beide duels. Toch is het volgens scheidsrechtersbaas Dick van Egmond niet gek.

"Kuipers draait al tien seizoenen een topprogramma met tal van topwedstrijden en toernooien op alle continenten. Om dit uitdagende programma te kunnen volhouden en steeds topfit zijn wedstrijden te kunnen leiden, neemt hij elk jaar in overleg met de technische staf enkele keren een korte vakantie", legt Van Egmond diens afwezigheid uit tegenover De Telegraaf.

"Daarin moet hij rekening houden met de nationale en internationale voetbalkalender. Het is onvermijdelijk dat hij daardoor soms niet inzetbaar is, maar als hij geblesseerd raakt, kan hij nog langer niet in actie komen", aldus de scheidsrechtersbaas. Kevin Blom is de arbiter van dienst in de halve finale van de KNVB Beker, terwjil Dennis Higler de topper in Eindhoven begeleidt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen