FIFA legt Chelsea transferban op na overtreden jeugdregels

22 februari 2019, 10:47   Bijgewerkt: 22 februari 2019, 13:28

Bijzonder slecht nieuws voor Chelsea: de FIFA heeft de Premier League-club een transferban opgelegd voor de komende twee windows. De Engelsen hebben de regels geschonden van de overdracht en registratie van buitenlandse spelers onder de achttien jaar. Daardoor kunnen The Blues tot de zomer van 2020 (!) geen nieuwe spelers naar Londen halen. Chelsea heeft laten weten in beroep te gaan.

Naast de transferban heeft de club ook nog een boete gekregen van ruim vijf ton voor het overtreden van de jeugdregels. De FIFA hecht naar eigen zeggen veel waarde aan de handhaving van de regels. Het is verboden om spelers onder de achttien jaar, die niet uit je eigen land komen, in te schrijven. Eerder werden ook FC Barcelona, Real Madrid en Atlético Madrid gestraft voor dergelijke acties.

Daardoor mag Chelsea, nationaal en internationaal, twee transferwindows geen spelers meer registreren. Spelers verkopen mag, helaas voor de Londenaren, daarom dus wel. In totaal zou Chelsea zo'n 29 spelers tegen de regels in hebben aangetrokken. Ook moet de club binnen negentig dagen de structuur hervormen, om te voorkomen dat een dergelijke overtreding in de toekomst nogmaals gemaakt wordt.

Toekomst

Voor de toekomst van Chelsea kan dit weleens een doffe dreun betekenen. Niet alleen gaat het momenteel bijzonder matig met de ploeg van Maurizio Sarri, ook ligt de coach vol onder vuur. Als hij verliest van Manchester City, vliegt hij er naar verluidt uit. Wellicht wordt dat hierdoor anders: instappen voor een coach die geen spelers kan halen, is een stuk minder aantrekkelijk. Zo zou Zinedine Zidane in beeld zijn, maar hij zou al een flink transferbudget willen krijgen als hij instapt. Het is dan ook niet vreemd dat Chelsea al heeft laten weten in beroep te gaan.

Lees ook: Chelsea gaat bij de FIFA in beroep tegen opgelegde transferban

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen