Club Brugge-trainer na uitschakeling hard voor ploeg én Amrabat

22 februari 2019, 11:54

Club Brugge kreeg na de knappe 2-1 overwinning in eigen huis op bezoek bij Red Bull Salzburg de keiharde deksel op de neus. In de return werd met 4-0 verloren, waarna de ploeg Europees is uitgeschakeld. "Dit is een dramatisch resultaat, al hadden we zeker in de tweede helft qua voetbal de bovenhand", vond coach Ivan Leko.

Dat vertelde hij tegenover Sporza over het duel. "Salzburg is een goeie ploeg. We kenden hun sterkte. Dat is jammer. We hadden zelf goeie kansen met Wesley en Dennis. Als je 3-1 maakt, dan is er paniek. Op fysiek vlak waren we de laatste 20 minuten ook beter", zag Leko. "De wil en het geloof was er, maar op zo'n niveau moet je een fantastische wedstrijd spelen."

Dat lukte echter niet, waardoor er werd verloren en Nederland een belangrijke plek op de UEFA-ranglijst kwijt is. Dat was mede te wijten aan Sofyan Amrabat - ditmaal opgesteld als rechtsbuiten - die wederom veel kritiek kreeg te verduren na de nederlaag. "Hij is geen centrale verdediger en geen rechtsbuiten. Hij is gewoon een goeie middenvelder", weet Leko. "Maar we wilden het proberen met iemand met winnersmentaliteit. Dit was niet zijn meest gelukkige wedstrijd. Het is jammer voor hem, maar hij is sterk genoeg om uit deze situatie te komen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen